4 zaporedni poraz v Lenartu

Če smo pri zadnjih treh porazih ob tesnih porazih obdržali vsaj svoje dostojanstvo, tega ne moremo trditi za soboto. V Lenart smo se odpravili, vsaj glede na položaj na lestvici, upravičeno optimistično. Drugačni občutki so nas obhajali, ko smo se po koncu tekme praznih rok vračali na Koroško.

Postava naših je bila podobna kot na preteklih tekem, maneverskega prostora ob manjkajočih igralcih je seveda zelo malo. Poleg vsega nam je manjkal še Denša (razloge za odsotnost še iščemo), namesto njega je na levi strani obrambe začel Arl.

Začetek tekme je bil iz obeh strani dokaj previden. Takoj ko je ena ekipa dobila posest nad žogo, se je druga ekipa postavila v obrambo in čakala na napake v organizaciji napada. V prvih 20 minutah smo predvsem zaradi napak domačih prihajali do lepih priložnosti. Najprej je do strela iz 14m prišel Šipek, žogo je uspel spraviti čez vrata. V naslednjem napadu smo po lepem predložku Lasnika in odličnem vtekanju Šepula povedli, vendar je sodnik Rađević gol razveljavil in dosodil prekršek v napadu. Na naslednjo priložnost nismo čakali dolgo. Zavolovšek je v konici našel Šipeka, ki je žogo pospravil v desni vratarjev kot, vendar je dvignjena zastavica stranskega sodnika nakazovala prepovedan položaj Šipka ob podaji. Za češnjo na smetani pa smo v naslednjem napadu zgrešili še enajstmetrovko. Lasnika so po slalomu v kazenskem prostoru nepravilno zaustavili, žogo si je na belo točko nastavil Arl in jo poslal preko vrat. Vse to se je zgodilo do 20. minute. Vmes je zaradi poškodbe moral iz igre še Gregelj. No, to pa je bilo od nas tudi to. Nadaljevanje tekme je potekalo večinoma na sredini igrišča, večja želja domačih in nezainteresiranost naših igralcev sta naredili razliko v številu priložnosti in posledično doseženih zadetkih. Že v 33. minuti so domačini po naši napaki prišli do priložnosti, najprej stresli okvir vrat, 5 minut kasneje pa tudi prvič zadeli. Po napaki Arla je žoga prišla v sredino, kjer je bil pasiven tudi Prelogar, žoga pa je našla Hagerja, ki je po tleh med nogami naše obrambe spravil žogo v desni spodnji kot Boštjanovih vrat. Prvi polčas je tako vsaj rezultatsko pripadel domačim.

V drugi polčas smo, vsaj po navodilih Pleseca, vstopili, da hitro poiščemo izenačujoči zadetek, vendar se je že na obrazih igralcev videlo, da ni ne želje in ne volje, da bi se kaj takšnega lahko zgodilo. V drugem polčasu smo si ustvarili eno priložnost. Po strelu in obrambi Štuheca je do žoge prišel Šipek in iz neposredne bližine zgrešil prazna nebranjena vrata. Sicer smo z odprto igro poizkušali nekaj odigrati, vendar smo v bistvu s tem le puščali več prostora za domače protinapade, kot pa da bi mi bili nevarni za njihova vrata. Domačini so ta darila radi izkoristili. Vodstvo so podvojili v 62. minuti ko je po predložku na drugo vratnico med tremi našimi najvišje skočil domači igralec, zavrnil žogo na drugo vratnico, kjer je bil (zopet) med vsemi našimi najvišji Čuček in zadel za 2:0. Hitri napadi domačih so se vrstili, nekajkrat je posredoval tudi Boštjan, ki pa je bil tudi glavni krivec za tretji zadetek Lenarta. Ob poizkusu lovljenja ob prostem strelu se mu je žoga odbila na nogo Žigerta, ki jo je le pospremil v prazna vrata za 3:0. Čez 5 minut še zadnji zadetek domačih; napačna podaja Boštjana, neumno nastavljanje prepovedanega položaja, nepostavljena obramba in domači so neovirano preko Žigerta znova zadeli. 4:0 je bil tudi končni rezultat, omeniti pa je treba tudi grdo poškodbo našega Gmajnarja, ki je za jesenski del prvenstva že odpisan, kljub temu pa lahko brez težav rečemo, da je v slabih 10 minutah, kolikor je igral, pokazal več želje kot celotna naša ekipa v drugem polčasu.

Po takšni tekmi iskati krivce za poraz je najlažje. Na vsakega se lahko pokaže s prstom in se ga okrivi za poraz, vendar na igrišču nas je bilo 11 in enako kot je napad kriv za neizkoriščene priložnosti, je obramba odgovorna za prejete zadetke. Hitro bo potrebno poiskati prave rešitve, saj časa za odkrivati toplo vodo ni. V soboto gostimo, letos, skrajno neugodni Duplek, naslednji teden gostujemo v Malečniko, v začetku novembra pa derbi s Korotanom. Težak razpored, vendar če so glave na mestu, če je prisoten tekmovalni naboj, če vsak igralec naredi tisto, zaradi česar je na igrišču, lahko na vseh treh tekmah iščemo točke. Če pa bo pristop takšen, kot je bil v soboto, pa je bil ta poraz le uvertura v še hujše debakle, ki nas čakajov naslednjih tednih.

 

NK AjDAS Lenart : NK TAB Akumulator   4:0  (1:0)

 

Hager Dejan    38. minuta

Čuček Miha     62. minuta

Žigert Jaša      70. in 75. minuta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja