Angleški teden končali s porazom v Dogošah

Po sorazmeroma uspešnem tednu (4 točke v dveh tekmah) se je teden končal z gostovanjem pri (takrat še) zadnjeuvrščenih NK Dogoše. Dogoše so bile jeseni prva ekipa, katero smo premagali, Pod haldo je bilo 4:1. Nedeljski termin nam nikoli ni odgovarjal (kot nam recimo sreda), vendar smo glede na stanje na lestvici in na krilih sredine zmage tudi v Dogoše prišli z namenom vzeti vse tri točke.

Postava je z razliko od Ožbeja Janeta, ki je v sredini zamenjal Glavaka, ostala ista. Na težkem terenu se nikakor nismo znašli. Takoj ko smo žogo dali na tla in hoteli odigrati nekaj podaj, so na nas pritisnili domačini in nas z agresivnim pokrivanjem prisilili v neumne napake. Tudi ko smo prišli preko sredine, so bile podaje v napadalno cono nenatančne, Zavolovšek in Marinković sta bila odrezana od ostale ekipe, če pa sta do žoge prišla, pa ni bilo podpore od vezne linije, da bi lahko prišli do zrele priložnosti.

Že v 13. minuti so domačini prišli do otvoritvenega zadetka. Po predložku iz desne strani je slabo reagiral Denša, žogo nastavil Zajcu, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti. Navajeni prvi prejemati zadetke smo se zbrali in poskušali predvsem s preskok igro iskati svoje priložnosti. Dodatni problemi so nastali s poškodbo Zavolovška, ki je bil primoran predčasno zapustiti igrišče. Vstopil je Sonjak, kar je pomenilo tudi nekaj rošad na terenu. Krajcar se je pomaknil na levi bok, Lasnik v napad, sveži Sonjak pa je stopil tik za oba napadalca. Vendar tudi te menjave na položajih niso pomagale pri naši igri. V prvem polčasu smo imeli praktično le eno zrelo priložnost za zadetek, ko je Lasnik iz razdalje meril desni spodnji kot domačega vratarja Vohla, vendar je z nekaj težavam slednji žogo odbil v kot.

Drugi polčas smo začeli nekaj procentov bolj agresivno, kar se je pokazalo tudi v tem, da so se domačini postavili precej nižje in iskali le še protinapade. Cel polčas smo se trudili in pritiskali, vendar z nekaj izjemami do priložnosti nismo prihajali. Omeniti je potrebno zelo aktivnega Lasnika, ki je najprej iz prostega strela stresel vratnico, nato je po prodoru na desni strani streljal v dolgi kot, vendar je vratar prebral njegovo namero, večina priložnosti pa je končala za vrati domačega vratarja. Tudi domačini so si iz protinapadov pripravili nekaj zrelih priložnosti. Enkrat so tudi zadeli, vendar je glavni sodnik Borošak upravičeno gol razveljavil in domačinu Berishi pokazal rumen karton zaradi namernega igranja z roko. Njihovih priložnosti pa še ni bilo konec. Po prostem strelu Gajića je žogo v kot odbil Boštjan, nekaj minut kasneje se je pred njim sam znašel Gajić, vendar je bil Boštjan zopet močnejši. Še najlepšo priložnost pa so zapravili v 75. minuti, ko je po predložku na drugi vratnici sam prišel do strela z glavo rezervist Peša, vendar je iz gol črte žogo zopet pobral Boštjan. V zaključku tekme, ko smo vse svoje moči vložili v napad, pa je po naši desni strani stekel protinapad, po predložku je Gajić z rahlo preusmeritvijo žoge iz tira vrgel Grilca, ki je ob poizkusu izbijanja žoge zadel lastno mrežo. Takoj za zadetkom smo sicer preko Oskarja Janeta (že tretji zadetek spomladi za našega centralnega branilca, kar je prav gotovo vredno pohvale), za kaj več pa nam je zmanjkalo časa.

Domačini so dokazali, da se jih vzdevek “klasična domača ekipa” ne drži zastonj. Res je, da je verjetno stanje igrišča eno izmed najslabših, če ne celo najslabše v ligi, ampak igrišče je enako za obe ekipi, zato ne smemo iskati opravičil. Nismo odigrali dovolj agresivno, nismo se prilagodili na travnato površino in zato smo bili kaznovani.

V soboto Pod haldo gostimo Palomo iz Sladkega Vrha, ki smo jih jeseni premagali na njihovem terenu (Stopajnik dvakrat za preobrat po (vnovičnem) začetnem zaostanku). Tokrat Stopajnika verjetno nebo z nami, zato bomo morali ostali dokazati, da je bil nedeljski poraz rez splet okoliščin in ne realno stanje naše ekipe.

NK AquaSystems Dogoše 2:1 NK TAB Akumulator

10. Zajec Denis 13′
9. Gajić Goran 87′
4. Janet Oskar 88′

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja