Derbi v pravem pomenu besede prinesel dva različna polčasa in točko

Sobota je bila čas za prvi letošnji derbi. V goste so prišli sosedje iz Črne, rezultata ni upal napovedati nihče. Kljub dvema lanskima zmagama je bilo jasno, da je Peca glede na lansko sezono okrepila svojo ekipo, prav tako je v naši ekipi prišlo do nemalo sprememb, katere so vplivale na sestavo prve ekipe in tudi način igre.

Z razliko od sredine ekipe so se v prvo postavo vrnili Boštjan, Lasnik in B. Hutmajer, Kobovc tekmo začel na levem boku, ostalih sprememb ni bilo. Prvi polčas je bil vsaj iz stališča domače ekipe za v pozabo. Nikakor nismo znali sestaviti svoje igre, napačne podaje in predvsem nesposobnost organizacije spodobne napadalne akcije so bili največji problem, katerega so gostje ob naših nespametnih prekrških v conah predložkov znali kaznovati. Že v tretji minuti je iz strani z močnim udarcem meril Praznik, vendar je Boštjan žogo izbil čez gol. Sami smo zopet poizkušali po krilih, kjer je ob (na trenutke) fanatičnih posredovanjih vedno bila uspešna obramba Pece. Vsak poizkus podaje so na takšen ali drugačen način prestregli in ob kombinirani igri v sredini prihajali do priložnosti. Že v 10. minuti so gostje iskali najstrožjo kazen, ko naj bi Praper v kazenskem prostoru oviral Radivojevića, piščalka glavnega sodnika Jeseničnika se ni oglasila. Prvi zadetek je padel v 17. minuti, ko je po predložku iz kota na prvi vratnici žogo podaljšal osamljeni Radivojević, presenetil celotno domačo obrambo in žogo poslal v oddaljeni kot domačih vrat. Stvar (nevarnosti iz prekinitev), na katero smo bili pred tekmo večkrat opozorjeni, nas je stala zaostanka. Zasluženo vodstvo gostov, tudi po prvem zadetku pa se način igre ni spremenil. Mi smo bili še vedno statični in nenatančni, tudi gostje pa se niso pomaknili nazaj, ampak so še vedno dokaj visoko pritiskali na našo obrambno vrsto. Drugi zadetek je padel tik pred polčasom. Identična akcija kot pri prvem zadetku, zopet je Radivojević ostal sam na prvi vratnici, tokrat žogo preusmeril na prvo vratnico, kjer je ob odboju od Praperja in Gregelja žoga preletela tudi Boštjana in končala v mreži. Rezultat polčasa 0:2, zopet smo si veliko dela pustili za drug polčas.

Med polčasom smo strnili glave, se vrnili na igrišče odločnejši, z večjo željo in v iskanju čim hitrejšega zadetka za priključitev. To nam je uspelo že po nekaj sekundah igre, ko je Lasnik z odlično podajo našel Zavolovška, ta je po dvoboju z Amerškom prišel do žoge in jo spustil Krevhu med nogami za znižanje rezultata. Tudi po zadetku nismo obstali. Nizali smo priložnosti, že po 10 minutah bi lahko rezultat izenačili, vendar je Lasnik po lepi podaji Zavolovška predolgo okleval. Strel je bil blokiran iz strani domačih, po kotu pa do resnega zaključka nismo prišli. Naslednjič smo se v priložnosti znašli nekaj minut kasneje, ko sta bila po podaji v srce kazenskega prostora za nekaj centimetrov prekratka 2 naša igralca. Naslednji sporni trenutek se je zgodil v 76. minuti. Lasnik je v sendviču  drsečih štartov Beleja in Zajca padel, sodnik je ocenil kot prekršek Zajca, zaradi predhodne kazni je Zajcu pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Poteza je razburila tako gostujoče igralce kot tudi gledalce. Po izključitvi smo vse sile preusmerili v napad, v igro je vstopil še Repotočnik in juriš na točko se je začel. Ob tem pa smo puščali veliko prostora za proti napade, v enem od njih se je sam pred Boštjanom znašel Praznik, ki pa je streljal preslabo in Boštjan je uspel strel ustaviti. V sodnikovem podaljšku pa končno tisto, kar smo iskali. Repotočnik si je namestil prosti udarec na oddaljenosti 35m od vrat, poslal žogo na drugo vratnico v obliki predložka, kjer je žoga preletela tako naše kot tudi gostujoče igralce in končala v spodnjem desnem kotu Krevhovih vrat. 2:2, glede na prikazano v drugem polčasu zaslužena točka, Jeseničnik je takoj po zadetku odpiskal konec tekme.

 

Ne moremo pa mimo dogodkov, ki so se dogajali že med tekmo, vrh pa so dosegli po zadnjem sodnikovem žvižgu. Dotakniti se moramo sojenja, katero pač ni bilo na nivoju. Nekateri sodniki pač niso primerni za sojenje takšnih tekem in to bi lahko glede na stalne kontrole sodnikov opazili tudi ljudje, ki takšne tekme delegirajo. Delegiranje sodnikov ni stvar kluba. Po lanskem dopisu so na zadnjem derbiju tekmo odlično speljali sodniki iz mariborske regije, na Koroškem pa kvalitetnih sodnikov več kot očitno primanjkuje (če sploh je kakšen). Prav gotovo lahko kar nekaj krivde za vroče glave tako podelimo tudi sodniški organizaciji. Slabe odločitve tako za eno kot za drugo ekipo so vplivale ne samo na potek tekme, ampak tudi na razpoloženje (predvsem) gostujočih gledalcev, posledično tudi igralcev. Posledica tega je bilo prekomerno protestiranje ob koncu tekme, za kar bodo odgovorni tudi ustrezno sankcionirani. V večernih urah se je na FB strani NK Peca klub tudi opravičil za storjeno škodo, kar le dokazuje na to, da so bili dogodki predvsem posledica vročih glav. V imenu kluba se jim za opravičilo defenitivno zahvaljujemo in še naprej upamo na prijateljsko sodelovanje. 

 

Navsezadnje, nogomet je zato, da združuje.

 

NK TAB Akumulator : NK Peca  2:2  (0:2)

Radivojević Darko  17′

Radivojević Darko 42′

Zavolovšek Anže  46′

Repotočnik Aleš  91′

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja