Do prve zmage v koledarskem letu

V soboto nas je čakalo novo gostovanje. Tokratni gostitelji so bili fantje iz ekipe NK Rošnja Loka, ki jim letos nikakor ne steče, veliko ekip pa je na njihovem terenu že imelo probleme pri osvajanju točk. Mi smo po porazu v Limbušu krvavo potrebovali poln izkupiček, kakšen dodatek zadetek v mreži domačinov in ohranitev naše mreže nedotaknjene pa bi prav gotovo pozitivno vplivalo na načeto samozavest celotne ekipe.

V postavi je prvič letos začel tudi Peter Stočko, ki se je ekipnim treningom priključil ta teden, po njegovih besedah pa se je ves čas tudi individualno pripravljal. Glede na odigranih 90 minut mu lahko brez težav verjamemo. Po odsluženi kazni se je vrnil Čede, ki je v ofenzivi zasedel mesto edinega napadalca, Stopajnik je svoj prostor našel v vezni liniji, na desnem boku pa je manjkajočega Denšo (“nekam je šov”) zamenjal Arl. Zaradi poškodbe na petkovem treningu je manjkal tudi Juraja. 

Celotni prvi polčas smo bili gospodarji na igrišču. Predvsem po desni strani je Zavolovšek po tekočem traku prebijal domačo obrambo, domači trener je že v 5. minuti svoji obrambi z nedvoumno gestikulacijo (s komolci) pokazal, kako je potrebno Zavolovška zaustaviti. Lepo, da ga obrambna linija ni upoštevala, mogoče je bil kakšen prodor več kot bi bil drugače, pa vsaj ni prišlo do nepotrebnih poškodb. Prvi zadetek je tako padel že po 8 minutah, Zavolovškovo podajo je v sredini našel Čede, ki je preko domačega vratarja zadel za 0:1. Napadi niso pojenjali, Zavolovšek se je še nekajkrat znašel odprt na desni strani, vendar je bil pri podajah ali zaključkih nezbran. Nekajkrat je bil preslab “zadnji pas”, spet drugič je dobro posredoval Robnik. Domačini so po našem naletu nekako našli ravnotežje v svoji igri, vendar neposrednih nevarnosti za naša vrata ni bilo. Poizkušali so predvsem z globokimi žogami v kazenski prostor, naša obramba je tokrat bila zanesljiva tudi ob teh poizkusih. Nekaj minut pred koncem pa še drugi zadetek za lažji drugi polčas. Lasnik je našel Zavolovška, iztekajoči domači vratar Robnik se je zapletel, Zavolovšek pa je sam ostal z žogo pred vrati in zadel za 0:2. 

V drugi polčas smo krenili odlično, že po 15 sekundah smo zadeli, kljub temu, da so sredino izvajali domačini. Ob poizkusu diagonalne podaje se je domač igralec zapletel, žogo mu je snedel Lasnik, ki je zopet našel vtekajočega Zavolovška, ki je tokrat hladen kot špricer žogo poslal v oddaljeni kot Robnika za 0:3.  Po tem zadetku smo poizkušali predvsem z posestjo obdržati ugoden rezultat, seveda pa smo ob odprtih domačinih iskali priložnosti za nov zadetek. V tem času so do edine priložnosti na tekmi prišli domači, po prodoru po naši desni strani je po strelu v dolgi kot posredoval Boštjan. V sredini drugega polčasa so domačini ostali tudi brez Flajsingerja, ki je prejel drugi rumeni karton. Med strelce se je vpisal v 75. minuti, kakopak, zopet tudi Janet. Po predložku in zmedi v kazenskem prostoru je bil (ZOPET) na pravem mestu, ob izbijanju domače obrambe je podstavil nogo; žoga se je, kot se njemu vedno, odkotalila v mrežo. Za češnjo na smetani pa je poskrbel Lasnik 10 min pred koncem, ko je po podaji Stočka s strelom na prvi kot ugnal Robnika in postavil končni rezultat 0:5.

Prijetna zmaga, katera pa nebo štela nič, če je ne potrdimo v soboto na domačem igrišču. Absolutno se je poznala Stočkova prisotnost v sredini, z njegovimi izkušnjami in mirnostjo se bodo od njega lahko veliko naučili mlajši igralci. O njegovi rutini in kvaliteti pri posesti žoge pa ni potrebno izgubljati besed. Tudi obramba je storila manj napak kot do sedaj, prva “ničla” je lepa popotnica za prihodnje tekme. Veseli pa predvsem dejstvo, da se je celotni napadalni trio (Lasnik, Čede, Zavolovšek) vpisal med strelce. Če jih grajamo, jih moramo tudi pohvaliti; sodniška trojka je bila tokrat zopet na nivoju – no, v to nikakor nismo dvomili, ko smo videli, da nam pravico delijo fantje iz štajerskih koncev. 

Naslednji teden pa prva tekma pod slovito Haldo. Nasproti se nam bo postavila ekipa iz Rač, katerih v teh nekaj letih v 1. MNZ še nismo premagali. Zmaga je defenitivno lepa popotnica za sobotno tekmo, vendar bomo za uspeh v soboto potrebovali še nekaj več borbenosti, manj napak in več zbranosti pri zaključkih.

 

NK Rošnja Loka : NK TAB Akumulator 0:5  (0:2)

 

7. Čede Mitja 8′  
2. Zavolovšek Anže 41′  
2. Zavolovšek Anže 46′  
4. Janet Oskar 75′  
15. Lasnik Tine 80′  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja