Druga ničla, tokrat na domačih tleh

Postavljamo nove mejnike. Če smo prejšnji teden zabeležili prvi poraz v prvenstvu, smo se ta vikend rešili še enega mejnika; prvič smo izgubili proti ekipi iz Marjete. 

Pri naši postavi neke znanosti ne moremo odkrivati, igrali so vsi, ki pač so na voljo, v napadu se nam je po poškodbi pridružil Zavolovšek, poleg standardnih poškodovanih je manjkal še B. Hutmajer, ki je odšel na degustacijo piva na Bavarsko. 

Začetek tekme je bil previden, gostje so nam prepustili nekaj več posesti, vendar smo bili v napadalnih akcijah skrajno neorganizirani. Preko sredine smo le redko žogo spravili v napadalno tretjino, Janetove diagonale (ali paralele) so kot po tekočem traku letele izven igrišča, Kobovc je bil na levi strani neviden. Na drugi strani tudi Zavolovšek ni prišel do pametne žoge, dobro je njegovo aktivno prisotnost v tekmi onemogočil gostujoči kapetan Kelc. Do priložnosti smo tako prihajali predvsem po napakah gostujoče obrambe, Kobovc je po eni izmed njih povlekel žogo pred vrata, vendar ob poizkusu podaje zgrešil naše vtekajoče igralce, ko je bila verjetno boljša možnost, da bi zaključil sam. Najbolj opazen v napadalni liniji je bil še Lasnik, po njegovem strelu iz razdalje je dobro posredoval vratar Cvetič. V 27. minuti pa je sledilo vodstvo gostov. Po visoki žogi je slabo skočil Šepul, do žoge je prišel Vuković, ki je iz roba kazenskega prostora udaril v levi kot Boštjanovih vrat. Po vodstvu so se gostje takoj pomaknili v obrambo, kar smo 4 minute kasneje izkoristili. Po udarcu iz kota se je žoga odbila na rob kazenskega prostora, kjer jo je čakal Zavolovšek in z udarcem iz prve premagal nemočnega Cvetiča. Vendar tudi izenačen rezultat ni zdržal dolgo. Že tri minute kasneje, torej v 34. minuti, je po naši levi strani stekla akcija, izbita žoga je na robu kazenskega prostora našla Gorinška, ki je udaril v desni vratarjev kot, na poti do vrat pa zadela v hrbet Denšo in spremenila smer, končala je v zgornjem levem kotu domačih vrat. Rezultat polčasa je tako bil 1:2, do konca polčasa omembe vredne akcije ni bilo več.

Tudi v drugi polčas nismo stopili pravi, edina razlika je bila v tem, da so nam gostje dovolili več prostora, katerega pa nismo znali izkoristiti. Kljub večji posesti si skozi celotni polčas nismo priigrali niti ene prava priložnosti, tudi menjave niso prinesle dodatne kakovosti, s katero bi lahko presenetili goste. V 60. minuti so gostje na igrišču ostali z 10 igralci, ko je po drugem prekršku za rumeno kazen predčasno tekmo končal Marko. Kljub obrambni igri so po protinapadih imeli gostje priložnost prednost podvojiti, po zavrnjeni žogi v sredino je Gorinšek nastreljal Boštjana. Bolj ko je tekma šla proti koncu, bolj smo držali goste na njihovi polovici, a kaj, ko posest ne prinese rezultata. V zadnjih minutah so tako, ko je Boštjan na sredini igrišča ob poizkusu predložka zgrešil nogomet, gostje prišli do še ene lepe priložnosti, vendar so bili nezbrani, ob že postavljeni obrambi so iztržili le kot. Končni rezultat je tako obveljal še iz prvega polčasa, Marjeta je glede na prikazano zasluženo vknjižila nove tri točke.

Razočaranje po tekmi je bilo razumljivo, mogoče ne toliko zaradi poraza, ampak zaradi dejstva, da bi lahko vsak igralec na igrišču pokazal več. Marjeta je ta vikend defenitivno bila premagljiva, če bi le mi odigrali tekmo tako kot znamo, takšno, kot smo v letošnjem prvenstvu že odigrali. Res je, da je trenutno največji problem kratka klop, ko tudi ob lovljenju rezultata iz klopi ni zadostne podpore, da bi lahko zadeve obrnili v našo korist. Menjave so tako predvsem posledica utrujenosti prve ekipe, ne toliko dodajanja moči in svežine iz klopi. Že res, da je spisek poškodovanih dolg, vendar ta spisek je dolg že nekaj časa, zato se bo potrebno prilagoditi ekipi, ki jo imamo in iz nje izluščiti najboljše, kar lahko. 

Drugi poraz nas je pahnil na 9. mesto na razpredelnici, naslednji teden pa potujemo v Lenart, kjer bomo zopet iskali točke za priključek zgornji polovici lestvice.

 

NK TAB Akumulator   1:2    ŠD Marjeta na Dravskem polju
 
14. Vuković Ognjen  27. minuta
2.  Zavolovšek Anže  31. minuta
10.  Gorinšek Gorazd  34. minuta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja