Druga zaporedna zmaga, tokrat boljši od sosedov

V soboto je bil na sporedu derbi. Druga tekma v sklopu končnice, kjer točk ne smemo izgubiti, če želimo še vsaj upati na obstanek v 4. ligi. Gostovali smo na Prevaljah, kljub ugodnemu vremenu pa se je na tribunah prikazalo manj navijačev, kot smo (glede na pomembnost tekme) pričakovali.

Naša postava je bila glede na zmago proti Malečniku malenkost spremenjena; v vratih je tokrat začel Boštjan, Šepula je na desnem boku zamenjal Lasnik, v vezni liniji je namesto kaznovanega Prelogarja začel Juraja.

Če je bil začetek tekme še nekoliko previden, ko si izrazitih priložnosti ni pripravila nobena od ekip, pa se je v drugem delu začelo. Prvo lepo priložnost smo si pripravili mi, Zavolovšek je lepo podal iz strani, strel iz neposredne bližine je ubranil domači vratar Blodnik. Enaka zgodba se je zgodila čez nekaj minut, ko je Blodnik najprej odlično posredoval pri strelu Stopajnika, odbito žogo pa je Zavolovšku blokirala domača obramba. V našem naletu smo pustili preveč prostora za protinapade, kar so domači prek Zamernika izkoristili v naslednjem napadu; po protinapadu se je za strel iz 20m odločil domači vezist in stresel prečko. V 32. minuti pa nova situacija, ki smo jo letos videli že prevečkrat. Po napaki v obrambni liniji se je Kovač nekako dokopal do žoge in s strelom v nasprotno stran vrat na krivi nogi ujel tudi Boštjana. Do konca polčasa izrazitih priložnosti ni več bilo, domači so tekmo nadzorovali, mi pa smo potrebovali čas, da smo se po prejetem zadetku sestavili nazaj.

V drugi polčas smo vstopili z mislijo “na vse ali nič”, no, očitno se nam je to tudi obrestovalo. Mogoče bi zadeli že takoj na začetku, če nas nebi ob robu igrišča s svojim glasnim smehom in nadvse prodirajočim glasom motil starejši gospod sivih lasi in višje postave; nihče ne ve, kaj je počel tik ob igrišču, med uradnimi osebami ni bil omenjen. Tudi on pa ni mogel preprečiti preobrata. Po nekaj neuspelih akcijah je na koncu do žoge prišel Zavolovšek, ki se je sam znašel pred Blodnikom, nepravilno pa ga je oviral Crnjac. Kamplet je pokazal na najstrožjo kazen, katero je v izenačenje pretvoril Arl. Še višje smo pritisnili, kar je domačim zopet ponudilo več prostora v protinapadih. V enem od njih je poizkušal domači kapetan Grušovnik, vendar je nastreljal Boštjana. 5 minut pred koncem pa olajšanje; po zmedi v kazenskem prostoru je do žoge zopet prišel Arl, in jo pospravil pod prečko za končni rezultat 1:2. Do konca tekme so domači nekajkrat poizkusili izenačiti, dvakrat je poizkušal Küzma, najbližje zadetku pa je bil Fortin, vendar je žoga švignila nekaj centimetrov mimo naših vrat.

Še druga zmaga proti višje rangirani ekipi. Glave so se očitno postavile na pravo mesto, verjetno nam gre na roko tudi to, da tako Korotan kot tudi Malečnik nimata na lestvici več ničesar pridobiti in so igralci šli v tekmo manj tekmovalno kot sicer. Ampak vseeno je tudi takšno tekmo potrebno speljati v svojo korist, nobena točka ti ni podarjena. Glede na lestvico ostajamo na 12. mestu, vendar bi ob zmagi v zadnjem kolu napredovali na 11. mesto, kar pa nam daje veliko prednost, saj še vedno ni jasno, koliko ekip bo dejansko izpadlo. Seveda pa so še vedno v zraku tudi točke iz Lenarta.

 

Na koncu moramo omeniti tudi našo selekcijo U-9, ki je v nedeljo ponovila derbi s Korotanom, tudi tukaj je bilo prisotno veliko naboja, obe ekipi pa sta prikazali všečen nogomet. Čestitamo trenerju Hutmäjerjo in ekipi !!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja