Druga zmaga za nadaljevanje niza

To soboto je bilo na sporedo novo kolo v I. MNZ Maribor. Nasproti nam je stala ekipa Rošnje Loke, kljub (do sedaj) še neosvojenim točkam pa je bila ekipa za nas neznanka, saj se z njimi v zadnjih nekaj letih še nismo srečali. Lani jim je uspel gladek preboj v naš rang tekmovanja, v tekmo smo šli previdno, brez preveč optimističnih napovedih, vendar prepričani, da to tekmo lahko dobimo.

Naša ekipa je bila dobro zdesetkana, manjkali so poškodovani Juraja, Žiga Hutmajer (ki je jesenski del že zaključil), Zavolovšek in Softić, zaradi takšnih in drugačnih razlogov v ekipi ni bilo Gmajnarja, Javornika, Grilca in Prelogarja. Posledično je bila tudi postava spremenjena, v konici napada je začel Repotočnik, za njim je bil postavljen Arl, še sreča, da se je Lasniku iztekla kazen, pokril je mesto desnega krilnega napadalca. Iz dopusta se je vrnil tudi Janet, ki je zakrpal sredino obrambe.

Začetek tekme je bil naš. Poizkušali smo po vseh pozicijah, iskali priložnosti po prekinitvah, prihajali do priložnosti, eksekucija pa je bila (kot že tolikokrat do sedaj) tudi tokrat velik problem. Večkrat je poizkušal Repotočnik, vsakič je bil na mestu Solatnik, po priborjeni žogi Lasnika in predložku v sredini ni bilo nikogar, ki bi žogo le pospravil v vrata, tudi nekatere akcije, ki smo jih pripravili po krilih, pa so se zaradi napačnega gibanja ali nesporazuma med igralci končali brez strela. Na drugi strani so gostje iskali priložnosti iz protinapadov. Ob vsaki izgubljeni žogi smo se prepočasi postavili v obrambno formacijo, kar je olajšalo izvedbe napadov gostom, vendar v prvem polčasu nevarnosti za zadetek ni bilo. Vsako še tako majhno nevarnost je naša obramba zaustavila. V 26. minuti pa nam je le uspelo, z malo sreče, zadeti. Kobovc je lepo na desni strani videl vtekajočega Lasnika, ki je s strelom iz prve zadel Solatnika, žoga pa je po obrambi zopet zadela Lasnika in končala v mreži. Iz prvega polčasa je potrebno omeniti tudi sporno situacijo, ko je po strelu Lasnika žoga v roko zadela gostujočega igralca, piščalka Kamnika se ni oglasila. 

 

V drugi polčas smo krenili z željo, da čimprej še enkrat zadenemo in pospravimo tekmo pod streho. Zgodilo pa se je ravno obratno. Gostje sicer niso pritisnili na naša vrata, vendar so po 13 minutah izenačili. Po diagonali je do žoge prišel Podbrežnik, in s strelom iz obrata iz 16m zadel zgornji desni kot Boštjanovih vrat. Lep zadetek lanskoletnega prvega strelca II. MNZ, ki je tudi v Mežici tako opozoril na svojo kvaliteto. Po zadetku pa se je začel juriš na zmago. Z odličnimi predložki iz prekinitev smo bili vsakič nevarni, v 61. pa smo imeli odlično priložnost za novo vodstvo; po centru iz kota je iz gol črte obrambni igralec izbil žogo z roko, Kamnik se zopet ni oglasil. Gostje so se pomaknili nekoliko nazaj, ob naših hitrih prodorih pa so (občasno) tudi brez potrebe preveč agresivno ustavljali naše igralce. Predvsem Grbec je z brutalnim štartom odnesel Kobovca, zaslužil si je “le” rumeno opozorilo, kljub temu, da je tudi sam temu rekel “prekršek za zapor”. V 71. minuti pa končno zaslužen zadetek. Predložek iz kota je bil zopet (tako kot večina predložkov v soboto) dobro odmerjen, žoga je preletela glavnico igralcev, na drugi strani pa je sam stal Janet, ki je le pospremil žogo čez črto. V 74. minuti so gostje ostali tudi brez svojega kapetana, ko sta se prerivala z Borkom. Oba sta prejela rumeni karton, za Lipuša bil to drug rumen opomin, posledično je sledila pot v slačilnico. Minuto po izključitvi pa je sledil še zadnji zadetek. Kobovca je v kazenskem prostoru podrl gostujoči vratar Solatnik, Kamnik pa je se je tokrat odločil za najstrožjo kazen. Zanesljiv izvajalec je bil Janet, vratar je krenil v njegovo desno, žoga pa v levi kot. Do konca srečanja smo nanizali še nekaj priložnosti, Repotočnik je zopet nekajkrat poizkušal, vendar se je izkazal Solatnik. Zanesljivo smo držali priigrano vodstvo, še enkrat pa bi lahko iskali zadetek iz najstrožje kazni, vendar Kamnik za še eno dosojeno enajstmetrovko ni zbral poguma, ko je Kobovc padel ob prodoru na levi strani. 

 

Tekma, v kateri smo pokazali verjetno najslabšo predstavo v letošnji sezoni, se je vseeno končala s tremi točkami pod haldo in dvig na 6. mesto na razpredelnici. Tudi šesto kolo smo ostali neporaženi, kar je seveda vzpodbudno, še vedno pa čakamo na tekmo, ko bomo lahko rekli, da smo odigrali tako kot znamo. Tudi tokrat se je poznala odsotnost manjkajočih, poznala se je tudi kratka klop. Šipek in Borko sta s svojo vlogo v drugem polčasu dostojno nasledila Šepula in Arla, ostali sveži igralci pa so bili pogrešani. Po eni strani strani je to tudi razumljivo, tako lep sobotni deževen dan je baje odlično izkoristiti za ribolov, trgatev ali gledanje pokra.

Naslednji teden potujemo v Rače, ki so po odličnem začetku nekoliko rezultatsko padle, vendar so še vedno v stiku z vrhom. Da ne pozabimo, Rače so klub, proti kateremu še nismo zmagali, tudi tokrat bo ta misija zelo težka, storili pa bomo vse, da v Mežico pripeljemo novo zmago. Že v sredo pa nas čaka 1/4 finale pokala v Jurovskem dolu, kjer nas bo pričakala ekipe, ki trenutno zaseda 9. mesto v II. MNZ. 

 

NK TAB Akumulator : NK Rošnja Loka  3:1 (1:0)

Lasnik Tine  26. minuta

Podbrežnik Elvino  58. minuta

Janet Oskar  71. minuta

Janet Oskar  75. minuta

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja