Drugi poraz v Pesnici v 10 dneh

Petkovo gostovanje v Pesnici je bila druga medsebojna tekma z domačini, potem, ko smo 11.9. izgubili v pokalnem tekmovanju s 3:1. 

Tudi tokrat je tekma med tednom terjala nekaj igralcev. Iz udarne enajsterice je zopet manjkal Zajc, katerega še vedno iščemo, Janeta pa je zadržala služba. Manjkala je tudi širina na klopi, s katero bi se mogoče lahko bolje zoperstavili domačinom, posebej v drugem polčasu.

Tekmo smo začeli obrambno in se skozi celotni prvi polčas uspešno branili. Nekaj posameznih napak je pripeljalo domačine bližje našim vratom, vendar so bili nenatančni ali pa je bil na mestu Miha Gregelj. Na drugi strani smo mi bolj poredko prihajali do lepih priložnosti, najlepšo je zapravil Stopajnik, ko se je znašel sam v kazenskem prostoru, izdalo pa ga je njegovo ustavljanje žoge. Polčas se je končal brez zadetkov, v zraku pa je bil občutek, da iz te tekme lahko nekaj odnesemo.

Kot vedno smo v drugi polčas stopili optimistično; no, kot vedno do sedaj smo bili kar hitro tudi prizemljeni. V 53. minuti je skozi sredino stekla akcija domačih, po hitrih dvojnih podajah je na robi kazenskega prostora sam ostal Pešl in žogo poslal v desni kot vrat nemočnega Greglja. Tudi po tem zadetku so se napadi domačih vrstili naprej, minimalni zaostanek pa je z nekaj lepimi obrambami ohranjal naš vratar. Vse do 76. minute, ko so domači v dveh minutah postavili stvari na svoje mesto. Najprej je žoga po sredini preletela naše obrambne igralce, Smodej pa je bil na 4 oči bolj zbran od Greglja. Že v naslednjem napadu pa je prišel predložek iz desne strani, v srcu kazenskega prostora je Smodej ostal nerazumljivo sam in na lahek način postavil končni rezultat 3:0. 

Vsake izgubljene tekme je škoda. Za vsako tekmo se lahko najde alibi za poraz, vendar bo počasi potrebno nehati iskati izgovore in začeti iskati točke. Sezona je še dolga, nič še ni izgubljeno. Če bomo potrpežljivi in na tekmah od sebe dali “nekaj več”, nas bodo tudi rezultati nagradili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja