Dvakrat zaostajali, vendar na koncu vseeno razočarani s točko

Prvo tekmo letošnjo tekmo v Mežici smo gostili Rače. Položaj na lestvici je za favorite postavil goste, vendar smo vedeli, da lahko s pravim pristopom doma obdržimo vse tri točke in se s tem približamo sredini lestvice. 

Postava je bila glede na zadnje srečanje v Rošnji Loki zopet premešana. Manjkala sta poškodovana Čede in Stočko, pogrešan je bil tudi kaznovan Zajc. Tako je v konici napada začel Juraja, v vezni liniji naveza Prelogar – Gregelj – Stopajnik, na desnem boku pa je namesto Arla začel Kobovc.

V prvem polčasu je težko natančno opisati vse priložnosti, ki so se nam zvrstile. Zavolovšek je bil zopet pobudnik večine akcij, po desni strani je prebijal obrambo gostov, s predložki v sredino iskal soigralce, ki so zapravljali priložnosti eno za drugo. Lasnik je žogo zgrešil, Juraja je iz neposredne bližine zadel prečko, tudi Zavolovšek pa je zapravil priložnost, ki bi nas spravila do tako željenega vodstva in lažjega nadaljevanja tekme. Gostje medtem praktično niso imeli priložnosti, niti ni bilo izdelanih napadov, s katerimi bi ogrozili naša vrata. Prvič so resneje zapretili v 22. minuti, po tej priložnosti pa tudi povedli. Po predložku in strelu Lebna je bil na črti pred Boštjanom dobro postavljen Lešnik, ki je žogi preusmeril smer in zadel za vodstvo. Kot že ničkolikokrat smo se znašli v nepotrebnem zaostanku, dvignili smo se in hitro poiskali izenačenje. Po kombinaciji Zavolovška in Kobovca je slednji v kazenskem prostoru našel Lasnika, kateri je nastreljal Korena, odbito žogo pa je za izenačenje v mrežo pospravil Stopajnik. Tudi po izenačenju se slika na igrišču ni spremenila; mi smo napadali, gostje pa izkoriščali naše napake. Tik pred polčasom pa novo razočaranje; Pipenbaher je potegnil v kazenski prostor in se znašel v sendviču domače obrambe. Ob številnih kontaktih se je Hrvacki odločil za najstrožjo kazen, katero je v zadetek in novo vodstvo spremenil kar Pipenbaher sam.

V drugem polčasu smo še bolj pritisnili, in poizkusili rešiti, kar se je rešiti dalo. Gostje so se, že vidno utrujeni, postavili v obrambo in pametno branili vodstvo, mi pa smo iz vseh možnih položajev iskali (včasih tudi nepotrebne) podaje v konico napada. V prvi polovici drugega polčasa je potrebno omeniti poizkus Janeta, ki je iz velike razdalje zatresel vratnico, ostale priložnosti pa so gostje pametno reševali z izbijanji. V konici napada so pustili le Pipenbaherja, ki nam je preglavice delal iz proti napadov, prvič je z lobanim udarcem zadel prečko, drugič je že uspel preigrati Boštjana, vendar je Lasnik rešil čisto situacijo. 15 minut pred koncem pa vsaj kanček olajšanja; Po lepo odigrani dvojni podaji je Arl s predložkom v sredino našel Kobovca, ki je postavil končni rezultat 2:2. Do konca tekme smo sicer še pritisnili za morebitno zmago, vendar so gostje vsak naš nalet hitro prekinili z zavlačevanjem, kar je bilo tudi razlog za izključitev Bezjaka v 88. minuti, ko je brez vsakega kontakta omahnil po tleh, dodal pa je tudi srce parajoči zvok bolečine. Tudi ta izključitev nam v zaključku ni pomagala, tekma se je, kot smo že povedali, končala z 2:2.

Po tekmi glede na ponujeno priložnost ne moremo biti zadovoljni s točko. Gostje so bili zreli za poraz, če bi le mi izkoristili vsaj kanček priložnosti, ki smo si jih pripravili. Glede na do sedaj odigrani spomladanski del, ko smo doživeli 2 poraza, ni še nič zgubljenega, niti dobljenega. Pomembne tekme se začenjajo sedaj, ko se bomo z neposrednimi tekmeci iz tedna v teden borili za položaj na lestvici. Tukaj bo sedaj potrebna popolna angažiranost vseh igralcov, defenitivno pa bomo igralci veseli tudi podpore navijačev in strokovnih delavcev v klubu. Takšne zadeve se rešujejo skupaj in le skupaj bomo lahko stvari izpeljali tako kot je treba.

Naslednji vikend je na sporedu Marjeta v Nedeljo, že vnaprej pa se opravičujemo za “silenzio stampa” v naslednjih dneh; zaradi kolektivnega dopusta naše PR službe bo ažurnost in količina informiranja okrnjena. 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja