Ekipa Lenarta do zmage na neregularen način

Včeraj se je v Mežici odvijalo 22. kolo 1. MNZ, ki je posredno odločalo tudi o obstanku v ligi. Ekipi sta pred tem kolom zasedali 9. in 10. mesto, med njima pa je bila le točka razlike.

Tekma sama po sebi ni bila ravno paša za oči. Gostje so po dosojeni enajstmetrovki v prvem polčasu povedli, naše jalove napade in nezbranost pri zaključkih pa so kaznovali v drugem polčasu, ko so po protinapadu zadeli za 0:2 in upov o kakršnemkoli pozitivnemu rezultatu je bilo konec. Z nekaj odličnimi posredovanji je še hujši poraz preprečil Miha Gregelj. 

V oči pa najbolj bode dejstvo, da so gostje iz Lenarta v postavi imeli moža z imenom Srečko Brumen, kateri je bil na prejšnji tekmi kaznovan in je imel v tem kolu prepoved nastopa. Na njegovo “srečo” se je v istem kolu že v prvem polčasu poškodoval njegov brat dvojček Matej. Že med tednom smo na takšno potezo gostov sumili, sum pa je postal utemeljen ko je na registracijo poškodovanega brata Mateja v prvi enajsterici včeraj začel zgoraj omenjeni Srečko.

Že med polčasom smo stopili do delegata Roberta Strmčnika, kateremu smo predstavili naše ugotovitve, a nas je hitro zavrnil z besedami:” Kdo pa še gleda osebne izkaznice v tej kmečki ligi! Tudi vi ste prav gotovo že kdaj “galfali” igralce” . Profesionalna poteza gospoda, ki je na igrišču zato, da vse poteka regularno.

Bo že res, da sta brata Brumen dvojčka, vendar si nista toliko podobna, da se ju nebi dalo ločiti. Navrgli bomo nekaj DEJSTEV, mimo katerih pač ne moremo:

  1. Dva naša igralca sta s Srečkom delila garderobo v reprezentanci MNZ. Na igrišču sta ga takoj prepoznala, tudi sam svoje identitete ni zanikal.
  2. Srečko igra pozicijo centralnega branilca, medtem ko Matej igra vlogo ofenzivnega vezista. Včeraj je igralec z registracijo “Matej Brumen” igral na mestu centralnega branilca.
  3. Tudi gostje so prvi polčas igralca s številko 18 klicali z imenom Srečko, potem, ko pa so opazili naše ugotovitve, so začeli igralca klicati Matej.
  4. Gostje so med tekmo nekaterim našim igralcem priznali to goljufijo, vendar so (jasno) po tekmi vse svoje izjave zanikali.
  5. Sliko smo poslali tudi bivšemu igralcu Lenarta in ga prosili, naj identificira igralce na sliki. Odgovor vidite v spodnji sliki (ime igralca smo zameglili).

Tukaj smo našteli le dejstva, katera zagotovo držijo. Seveda bomo vložili pritožbo pristojnim organom, saj je takšno dejanje nepravilno in za to morajo odgovorni ustrezno odgovarjati oziroma biti ustrezno kaznovani. Nogomet je vedno bolj tekmovalen in posledično se vsi klubi oprijemajo še tako drastičnih načinov, kako obdržati svoje ekipe v čim višjem nivoju tekmovanja. Glede na razvoj nogometa v zadnjih letih in predvsem angažiranost MNZ Maribor pri promoviranju nižjeligaškega nogometa v Sloveniji (statistika, rezultati v živo, snemanje tekemm, itd. ) pa je najbolj žalostno to, da na sam nogomet slabo luč z nelegalnimi potezami mečejo klubi sami.

Torej, sledi pritožba, o izsledkih in ugotovitvah disciplinske komisije boste pravočasno obveščeni na naši Facebook strani NK TAB Akumulator.

 

Prilagamo pa vam še sliko obeh bratov, kjer lahko sami ocenite kako zelo podobna sta dejansko si. 

 

     (vir: Facebook)                                       Matej Brumen                                             Srečko Brumen    

 

 

One thought on “Ekipa Lenarta do zmage na neregularen način

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja