En korak nazaj za dva koraka naprej

Po dveh zaporednih domačih zmagah, ko smo večino igralnega časa igrali, tako v obrambi kot v napadu, solidno (na trenutke odlično), je prišel čas za prvo gostovanje v obliki kluba, ki je trenutno na drugem mestu našega prvenstva. Do sedaj smo se z njimi srečali trikrat. Pod haldo smo z njimi dvakrat remizirali (1:1), na gostovanju pa smo lani zabeležili najvišjo zmago lanske sezone (0:4). Polni optimizma iz pozitivne bilance do sedaj in na krilih dveh zmag smo se v soboto odpravili v Limbuš, kjer nas je pričakal klub Marles hiše.

Postave ni bilo smiselno spreminjati, poškodovanega Šipka je zamenjal Arl, kaznovanega Marinkovića v napadu pa Sonjak.

Od začetka smo se po dogovoru s trenerjem postavili nekoliko nižje in pustili domačinom, da so prevzeli tempo igre, mi pa smo predvsem iskali naša krilna igralca ob morebitnih protinapadih. Do prve priložnosti je prišel Lasnik, ko se je po predložku sam v neposredni bližini znašel pred domačim vratarjem Bratuškom, ki pa je bil odlično postavljen s skrajnimi močmi po strelu Lasnika žogo izbil v kot. Nekaj minut po naši priložnosti pa prvi zadetek (izmed mnogih) iz strani domačinov.Po polprotinapadu v 16. minuti je do žoge prišel Zgrabič, potegnil v sredino in ob Šepulu in Boštjanu nekako našel prostor, kjer je pospravil žogo v nebranjeno mrežo. Ker smo letos vajeni prvi prejeti, smo brez panike postavili žogo na sredino in začeli znova. Ko smo že nekako vzpostavili ritem igre, nov udarec. Po prodoru po naši levi strani in predložku v sredino je nespretno posredoval Janet, do žoge je sam prišel Ribič, ki je med Boštjanu poslal žogo med nogami za 2:0. Tudi po drugem zadetku upanje za ugoden rezultat še ni umrlo. Po dveh hitrih akcijah Lasnika smo najprej uspeli znižati rezultat na 2:1, ko se je sam znašel pred vratarjem; v naslednji akciji pa je najprej nanizal 3 obrambne igralce, po močnem strelu v vratarjev desni spodnji kot pa je zopet odlično reagiral Bratušek. Po dveh priložnostih, ki bi nam lahko prinesli izenačenje, pa je na sceno stopil vodilni strelec prvenstva, Blaž Dobaj. V dveh minutah je dvakrat izigral našo obrambo, prvič je po levi strani sam prišel pred naša vrata in z močnim strelom pod prečko zadel za 3:1, nato pa s prodorom in zaključkom v dolgi kot postavil njihovo bero zadetkov na 4. Do polčasa nam je uspelo rezultat zmanjšati, po lepi podaji Denše je z glavo zadel Sonjak. Čestitke Sonjaku ob prvem zadetku za Akumulator.

Rezultat 4:2 med polčasom nam je še vedno vlival nekaj upanja na ugoden zaključek, zato smo v drugi polčas krenili z prepričanjem, da lahko vse skupaj obrnemo v naš prid. No, ni nam uspelo. Sicer smo bili v napadalnih akcijah neugodni in včasih tudi nevarni, vendar smo ob izgubljenih žogah obstali, kar je gostom dalo veliko prostora za izvedbe protinapadov. V enem izmed teh je v 51. minuti padel še sedmi zadetek, peti v naši mreži. Dobaj je prišel do žoge 40 metrov od gola, opazil Boštjana, ki je čakal na robu kazenskega prostora, in ga z natančnim strelom preko njega presenetil. Po tem zadetku pa se je izgubila še zadnja deka upanja za točke na Štajerskem. Do konca tekme smo sicer še pritiskali in si ustvarjali priložnosti (Repotočnik, Lasnik, …), vendar je bilo jasno da kaj drugega kot tolažilne nagrade ne bo. Domači pa so vsakič, ko so prišli v naš kazenski prostor, bili nevarni. Na svoj četrti zadetek je Dobaj čakal do 66. minute. Po (Zopet) levi strani je nekako prišel sam pred vrata Boštjana in spodkopal žogo mimo nemočnega Boštjana.
Če smo čisto pošteni, niti ne vemo, kaj točno se je dogajalo do konca. Imeli smo neke polpriložnosti, Repotočnik je bil nekajkrat nenatančen, enkrat Begić, verjetno še kdo vmes, glede na pokazano do takrat pa smo vsi upali, da zadetkov v naši mreži nebo več. No, tudi tukaj smo se motili. V 90. minuti je po prodoru po naši (ne boste verjeli) levi strani in predložku na drugo vratnico sam na črti žogo v mrežo pospremil rezervist Jakopović za končnih 7:2.

Kako strniti misli po takšni tekmi.
Res je, da bi lahko glede na število priložnosti bil rezultat drugačen (če ne vsaj pozitiven, pa vsaj malo bolj človeški), vendar si tega niti nebi zaslužili. Če smo v napadu še nekako prišli do svojih priložnosti, pa smo totalno pogoreli v obrambi, vendar ne le obrambna linija ampak celotna ekipa. Prepočasni pri vračanju, nebranje igre in zamujanje pri pokrivanju igralcev je vodilo do individualnih napak, kar so domačini vsakič znova izkoristili.

Pa dobro, na vsake toliko je tudi takšna tekma dobrodošla (za streznitev). Še vedno ostajamo na 5. mestu, pokvarili smo si edino gol razliko. Naslednji teden pa klasični “English week”. V soboto doma (premierno letos) Pod haldo gostujemo NK Rače, kateri so edini udeleženec 4. lige, ki jih še nismo premagali. V sredo potujemo v Brunšvik na zaostalo tekmo 14. kola, v nedeljo pa gostujemo v Dogošah. Torej bo tekem za nabiranje točk še veliko, to tekmo pa si bomo igralci vzeli kot lekcijo za naprej.

Marles hiše 7:2 (4:2) NK TAB Akumulator

23. Zgrabič Gregor 16′
16. Ribič Vanja 22′
19. Lasnik Tine 28′
6. Dobaj Blaž 33′
6. Dobaj Blaž 35′
16. Sonjak Anže 40′
6. Dobaj Blaž 51′
6. Dobaj Blaž 66′
26. Jakopović Tomaž 90′

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja