Gostovanje v Malečniku za nas ostaja nerešljiva uganka

Termini tekem se počasi spuščajo v zgodnje popoldne, tokrat smo že ob 14:00 gostovali v Malečniku. Domačini, ki jim letos ne gre vse po načrtih, so na njihovem teritoriju vedno neugoden nasprotnik, v vseh dosedanjih gostovanjih smo bili blizu točkam, a na koncu za korak prekratki. Tako je bilo tudi tokrat.

V postavi se je prav gotovo najbolj poznala odsotnost Lasnika, ki je z lastno študijo prišel do ideje, da ima prepoved nastopanja -> študija se je izkazala za nepravilno; in Zavolovšek, ki je bil službeno odsoten. Njuni mesti sta zapolnila Šipek in Arl. 

Tekma se je začela z nekaj minutno zamudo, ker so se sodniška trojka in domača ekipa odločili, da se na Amirja Karića splača počakati, kljub temu, da je fante zamujal. V stilu velikih si je tudi on vzel svojo “akademsko četrt”. Na začetku smo se postavili malenkost v obrambo in čakali, kaj bodo domači storili. Priložnosti so iskali predvsem po naši levi strani mimo nezanesljivega Šepula, vendar do zaključnih strelih ob nenatančnih zadnjih podajah niso prišli. Do prve  priložnosti smo prišli mi, Juraja je iz prostega strela streljal po tleh, žoga se je tik pred domačim vratarjem odbila, vendar je bil Tršavec dovolj priseben da je strel odbil v kot. V 20. minuti pa vodstvo domačih. Karić je na desni strani preigraval in našel Gradonšeka ki je žogo potegnil mimo naše obrambe in zaključil s strelom na prvo vratnico. Vodstvo domačih nas je malo prebudilo, tudi sami smo začeli iskati priložnosti, vendar so naši igralci ob prodorih naših kril ponavadi zamujali v kazenski prostor, zato ni bilo nikogar, ki bi zavrnjeno žogo pospravil za izenačenje. Namesto tega pa so do drugega zadetka slabih 10 min pred koncem polčasa prišli domači. Letnik je po slabi reakciji obrambe prišel do žoge na 16m in poslal žogo v levi spodnji kot Boštjanovih vrat. Pred koncem polčasa nam je uspelo rezultat znižati, po podaji Juraje v kazenski prostor je z glavo udaril Janet in na žogi prehitel iztekajočega Tršavca. 2:1 je bil tudi rezultat polčasa.

V drugi polčas smo krenili bolj samozavestno, bolj borbeno in tudi v razmerju posesti se je to poznalo. Domači so sicer poizkušali iz protinapadov, vendar so bili nenatančni ali pa so bile predolge žoge plen Boštjana. Najlepša priložnost se jim je pokazala iz prostega strela, ko je Karić meril v levi vratarjev kot, Boštjan pa je s pomočjo prečke strel ubranil. Mi smo pritiskali predvsem po krilih, najlepšo priložnost je zapravil Juraja, ko je Kobovc na desni strani priboril žogo na avt liniji in jo zavrnil do Juraje, ki se je sam znašel pred Tršavcem, z lepo obrambo je domači vratar svojo ekipo obdržal v vodstvu. Ob rahli premoči na igrišču pa je sledil nov udarec. Po, zopet, slabi reakciji obrambe je do strela na robu kazenskega prostora prišel Šavorič, streljal po tleh v levo stran, žoga pa se je od vratnice odbila za vodstvo 3:1. Po zadetku so se domači postavili v obrambo, mi pa smo še bolj pritisnili. Ob nadvladi v višini smo iskali predvsem predložke, kar se nam je obrestovalo v 87. minuti, ko je Repotočnik podal, Janet pa še drugič znižal vodstvo domačih na en zadetek. Takoj smo krenili tudi po izenačujoč zadetek, Janet je bil blizo hattricku, ko je po zavrnjeni žogi v sredino poizkušal s peto, vendar bil nenatančen; v zadnji minuti pa smo po prostem strelu Hutmajerja zadeli prečko, po odbiti žogi pa je poizkušal Gregelj, vendar bil nenatančen. Končni rezultat je bil tako 3:2, iz Malečnika smo zopet odšli praznih rok.

Četrti poraz v prvenstvu, ki nas je spustil na 10. mesto na razpredelnici. Predvsem prvi polčas nas je stal kakšne točke, ko smo v tekmo stopili preveč pasivno. Malečnik je zasluženo, ob kančku sreče, prišel do treh točk, z njimi pa so nas prehiteli na devetem mestu. Sledi teden za pripravo, konec tedna pa kot domačini na Prevaljah gostimo NK Korotan, vsekakor zanimiv obračun, ki bo na tribune prav gotovo privabil lepo množico navijačev iz obeh strani.

 

NK Malečnik – NK TAB Akumulator  3:2

Grandošek Nejc   20. minuta

Letnik David  37. minuta

Janet Oskar  42. minuta

Šavorič Jan  79. minuta

Janet Oskar  87. minuta

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja