Kljub solidni predstavi prvi letošnji poraz

Sobota je bila zopet dan za tekmo. Gostovali smo v Račah, kjer smo že lansko sezono predvsem po lastnih neumnostih izgubili, letos pa smo si nadejali nekaj več. Kljub dobremu izkupičku domačinov v prvih krogih smo v tekmo stopili samozavestno in z večjo zbranostjo v zaključkih bi lahko tudi iz Rač odnesli več kot le pokončno držo.

Postava je bila, tako kot že v nekaj zadnjih krogih, zdesetkana. Z Jurajo, Zavolovškom in Ž. Hutmajerjem še vedno manjka večina udarnega napada, prvič letos je na mestu ofenzivnega vezista začel Prelogar, namesto manjkajočega Šepula je bil v obrambo prestavljen Arl. 

V tekmo smo stopili dokaj previdno, domačinom smo prepustili igro, vendar s kompaktno obrambo in vezno linijo nismo dovolili nevarnih situacij v kazenskem prostoru. Do prve priložnosti smo prišli mi, ko je globinska žoga našla Lasnika, vendar je bil za korak prepočasen, tako da je iztekajoči vratar že uspel žogo ob strelu Lasnika izbiti iz nevarnosti. Domačini so do prve priložnosti prišli v 25 minuti. Strel iz leve strani je ogrel dlani Boštjana. Nekaj minut kasneje so do priložnosti zopet prišli domači; Zopet po levi strani se je domači napadalec prebil do vrat, vendar je bilo zaradi neugodnega položaja praktično nemogoče zadeti. V 38. minuti pa prvi in edini zadetek na tekmi. Žogo skozi celotno sredino potegnil obrambni igralec domačinov, nekako prišel do strela na 14m, kar je Janet še uspel blokirati, odbita žoga pa je padla pod noge Lešniku, kateremu ni bilo težko zadeti prazne mreže. Glede na igro zasluženo vodstvo domačih, mi pa smo še pred polčasom želeli izničiti deficit in v drugem polčasu iskati priložnosti za zmago. Lasnik je imel na nogi izenačenje, ko je ob predložku ostal sam na 12 m od vrat, vendar je žogo poslal visoko pod oblake. Nekaj več bi se lahko zgodilo tudi od napada ob koncu polčasa, ko je Lasnik že prišel mimo Musića, kateri ga je zaustavil z nedovoljenim prijemom, sodnik Šinkovec pa je kljub temu, da je bil Musić zadnji igralec v obrambi, slednjemu pokazal le rumeni karton.

Za drugi polčas smo se postavili višje, pasivnega Repotočnika je v napadu zamenjal Šipek. Od prve minute smo krenili v napad, domači pa nam niso mogli slediti. Večino situacij smo izvedli po desni strani, kjer sta dobro sodelovala Denša in Lasnik, s predložki iskala naše napadalce, vendar, razen vratnice Hutmajerja, do čistih strelov nismo prihajali. Domači so iskali predvsem priložnosti iz protinapadov, dvakrat so pobegnili po naši levi strani, vendar je pri strelih dobro posredoval Boštjan. Lasnik je imel v 66. minuti na nogi izenačenje, prosti strel iz 20m bi lahko bolje izkoristil, žogo pa je poslal slab meter mimo desne vratnice. Do konca tekme tako mi kot domači do priložnosti nismo več prišli, mi smo z visokimi žogami iskali Janeta, ki se je preselil v napad, gostje pa so z neuspešnimi protinapadi bolj kot ne le branili vodstvo. V drugem polčasu je neugodno poškodbo staknil tudi Prelogar, tako da smo tudi njega dodali na trenutni seznam poškodovanih.

Mogoče bi si, predvsem za predstavo v drugem polčasu, zaslužili kaj več. Vendar vsakič se ne more rezultat obrniti v našo korist. Če smo rezultatsko viseli tako v Dobrovcih kot doma proti Peci, ko smo v zadnjih minutah izvlekli točko, pa se je tokrat obrnilo v drugo stran. Kljub temu pa smo dokazali, da se lahko še tako oslabljeni kosamo z vsako ekipo, če sta le pristop in želja na dovolj visokem nivoju. 

 

Naslednji teden Pod haldo prihaja ŠD Marjeta, tekma je delegirana na 15:30 uro.

 

NK Rače : NK TAB Akumulator 1:0 (1:0)

10. Lešnik Tilen  38. minuta

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja