Neuspešen začetek drugega dela sezone

V soboto se je torej začelo. Drugi del sezone, v katerem bo boj za obstanek v IV. rangu očitno napet do konca. Po sorazmeroma uspešnem pripravljalnem obdobju nas je na Prevaljah čakal prvi test. 

Ekipa je glede na zadnjo tekmo jesenskega dela ostala zelo podobna, v ofenzivi je Kobovca zamenjal Čede, Hutmajer se je iz sredine pomaknil na mesto osrednjega branilca, kjer se je na klop preselil Praper, na krilnem položaju pa je namesto Zavolovška (ni še popolnoma okreval po Pljučnici) začel Stopajnik. Manjkala sta poškodovana Šipek in Zajc.

Začetek tekme se je začel previdno iz obeh strani. Več so žogo v nogah držali gostje, predvsem po naši levi strani so brez težav prihajali do pozicij za predložke, vendar smo vsaj v prvi polovici prvega polčasa še uspešno zaustavljali njihove napade. V 25. minuti smo si tudi sami priigrali edino priložnost v prvem polčasu, po predložku je najvišje skočil Janet, vendar iz bližine ni bil dovolj natančen. Prvi zadetek je padel v 30. minuti. Po predložku se je sam na drugi vratnici pojavil Jager in z diagonalnim strelom z glavo presenetil Boštjana. Do konca polčasa je potrebno omeniti še priložnost gostov, ko so po obrambi Boštjana trdili, da je žoga že prešla gol črto. Sodniki so se odločili drugače in na odmor smo odšli z minimalnim, a še vedno aktivnim zaostankom. 

Drugi polčas smo stopili višje in poizkušali že na njihovi polovici preprečiti grajenje napadov. Ko se je že pokazala volja in želja po vrnitvi v igro, pa nova napaka obrambe. Stopajnik je v kazenskem prostoru zrušil gostujočega igralca. Kunc je brez pomisleka pokazal na belo točko, zanesljivo je žogo za hrbet Boštjana pospravil Kajtazi. Hitro smo se pobrali in preko Čedeta (njegov prvi zadetek na uradnih tekmah AKU) znižali rezultat. Odličen predložek je našel v kazenskem prostoru našel našega napadalca, ki je žogo pospravil v desni kot Plojevih vrat. Zadetek je prinesel nekaj prepotrebnega optimizma v ekipo, vendar tudi to ni trajalo dolgo. Gostje so bili nagrajeni s prostim strelom na desni strani roba kazenskega prostora, Podbrežnik pa je z močnim strelom po sredini presenetil slabo postavljenega Boštjana. Že naslednjo minuto pa je bilo dvomov o zmagovalcu konec. Znova so po levi strani pobegnili gostje, zavrnjeno žogo na rob kazenskega prostora je pričakal Hutinski in s strelom na prvi kot s pomočjo vratnice odločil zmagovalca. Do konca tekme smo sicer videli videli še dva zadetka; najprej so gostje po novem slabem posredovanju (oziroma neposredovanju) Boštjana preko Krivca zadeli za 1:5. V naslednjem napadu pa je Kobovc po globinski podaji prišel sam pred gostujočega vratarja in s strelom v levi spodnji kot vrat postavil končni rezultat 2:5.

Po petih prejetih zadetkih je težko v ekipi poiskati igralca, kateri bi si zaslužil pozitivno oceno. Manjkala je želja po borbi in dokazovanju. Defenitivno je ekipa Dobrovc pokazala, da niso zastonj na vrhu razpredelnice, ampak bi tudi mi lahko ob boljšem dnevu celotne ekipe iztržili veliko več. Tako pa odhajamo na derbi v Črno s slabo popotnico, prav gotovo pa bo trener Pšeničnik iz te tekme potegnil tudi kakšno koristno informacijo glede stanja naše ekipe. 

Glede na ugoden razplet kola na ostalih zelenicah smo kljub porazu ostali na 10. mestu. V nedeljo (24.3.2019 ob 15:00) pa nas čaka novo poglavje sosedskih derbijev. Gostovali bomo namreč v Črni, ki so prvi krog doživeli poraz, obe ekipi pa več kot krvavo potrebujeta točke za mirno nadaljevanje prvenstva. 

 

NK TAB Akumulator : NK SRojko Dobrovce  2:5 (0:1)

10. Čede Mitja 57′  
13. Kobovc Rok 74′  
6. Jager Aljaž 30′  
10. Kajtazi Imran 49′  
11. Podbrežnik Elvino 62′  
9. Hutinski Alen 64′  
16. Krivec Jan 73′  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja