Nov domač poraz proti prvakom lanske sezone

Kdorkoli je že do sedaj bil naš nasprotnik na domačem igrišču, nikoli ni najbolj optimistično, ko izgubiš prve tri domače tekme v prvenstvu. Če smo za Rače in Marjeto vedeli, da imata obe ekipi ambicije za vrh lestvice, pa nam pri Brunšviku ni bila ravno jasna njihova namera, vsaj glede na njihov start v prvenstvo. 

Pa vendar, ekipa je zelo podobna kot lani, ko so osvojili naslov prvaka. Tudi tokrat nismo bili popolni; Praper je bil zopet na morju, Zajca pa je po prespani noči udarilo pri gležnju.

Začetek tekme je bil previden, hitro pa smo se dokopali do prve priložnosti; Stopajnik si je ustavil žogo v kazenskem prostoru, vendar predolgo okleval s strelom, Šlebinger mu je še pravi čas pokril vrata in obranil strel. Ostanek polčasa je praktično potekal med obema kazenskima prostoroma. Mogoče so malenkost več poizkušali gostje, vendar ne eni, ne drugi do večjih priložnosti niso prišli.

Aktiven rezultat v prvem polčasu nam je dal lepe možnosti za pozitiven rezultat tudi na koncu. Gostje so v obrambi delovali ranljivi in to smo kanili izkoristiti. Ni nam ravno uspel zastavljen načrt; gostje so zopet v drugi polčas prišli bolj poletni. Prvi poizkus z glavo je Miha Gregelj še uspel zaustaviti. Po naslednjemu udarcu iz kota pa temu ni bilo več tako. Po podaji na drugo vratnico so bili gostje najvišji, na zavrnjeno žogo pa je najbolje planil Brence in pred domačim vratarjem žogo preusmeril za 0:1. Tudi po zadetku se nismo prebudili, sicer smo poizkušali nekaj pričarati, vendar nam zopet ni uspelo sestaviti akcije, ki bi bila nevarna za gostujoča vrata. Žebelj v krsto je v 78. minuti zabil Mlakar, ko je po hitrem protinapadu pričakal lepo podajo in zaključil sobotno tekmo. končni rezultat 0:2.

Nikakor ne moremo reči, da je bila tekma slaba. Želja je bila vidna, vendar nekaj manjka. Ko bomo našli še tisto nekaj nekaj, kar manjka, pa bo življenje, igra in rezultati tudi boljše. Vsi upamo, da se ta manjkajoči del najde že med potjo na naslednjo tekmo, ko bomo (zopet) gostovali v Pesnici, tokrat izjemoma že v petek, 20.9. ob 16:30.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja