Nov poraz na gostovanju

Preden se dotaknemo tega vikenda, smo dolžni omeniti tudi tekmo prejšnjo nedeljo, ko je pri nas gostovala ekipe iz Slivnice. Z rezultatom 1:1 ne moremo biti zadovoljni, saj so gostje iz edine priložnosti zadeli, mi pa smo po tekočem traku zapravljali obetavne priložnosti, šele v zaključku tekme pa po zaslugi Stopajnika izenačili. 

To soboto pa je sledilo gostovanje v Rušah. Tekma je bila prestavljena na poznejši termin (17:30), po eni strani zaradi snemanja tekme, po drugi strani pa zato, ker si v Rušah zaradi razsvetljave to lahko privoščijo. Tudi mi bomo lahko izbirali takšne termine, ko bodo naši že postavljeni stebri za razsvetljavo dejansko začeli služiti namenu. Na ta dogodek še čakamo…

Nazaj k tekmi, zaradi manjkajočih igralcev je bilo nekaj menjav v prvi postavi. Novica meseca oktobra je, da da smo končno našli Zajca. V vezni liniji je zamenjal Praznika, manjkal je tudi kapetan Šepul, katerega je na levi strani zamenjal Arl.   

Začetek je bil vse prej kot obetaven; tekla je deveta minuta, ko je po naši desni strani stekla hitra akcija, po predložku pa se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Fridrih, kateremu je prvi strel Praper še uspel blokirati, odbito žogo pa je domača devetica pospravila za hrbet Greglja. Po zadetku smo se prebudili in vse do sredine drugega polčasa gospodarili na igrišču. Do lepih priložnosti za izenačenje so prišli Mustedanagić, Zajc, Stopajnik in Štaleker. Kot že nič kolikokrat do sedaj pa je na koncu manjkal tisti dodatek sreče in zbranosti pred vrati. Tega pa ne moremo očitati domačim, ki so v 11 minutah opravili delo in tekmo pospravili pod streho. Najprej je Žižmond po predložku iz kota podvojil prednost, po nesporazumu Greglja in Arla je Fridrih povečal prednost na 3:0, Stanjko pa je 6 minut kasneje po obrambi Greglja pospravil odbito žogo za četrti zadetek. Ker tudi to ni bilo dovolj, je čez 2 minuti Fideršek dokončal delo in s samostojnim prodorom dodal še peti kos v našo mrežo. Mustedanagić je v 83. minuti z mojstrskim zadetkom sicer ublažil poraz, vendar kaj več od častnega zadetka nam v zaključku ni uspelo izvleči. Končni rezultat 5:1.

Nov poraz v gosteh nas je prikoval na predzadnje mesto. V devetih kolih smo uspeli zbrati 2 zmagi in 1 remi, kar je veliko manj od pričakovanj. Seveda se pričakovanja od osebe do osebe razlikujejo (nekatera so tudi nerealna), pa vseeno, tako skromne bere nismo pričakovali. Prvenstva še ni zdaleč ni konec, tekme si sledijo, sledijo si tudi priložnosti za dvig iz dna lestvice. Tudi v soboto ne bo nič drugače; v Mežico prihaja ekipa iz Starš, ki je lani pod Haldo pokleknila v zadnjem krogu (3:0). O obljubah in tekmah “na glavo” je bilo že dovolj napisanega, sedaj je čas, da se te besede realizirajo na igrišču.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja