Nov trener članske ekipe je Marko Pšeničnik

Novo leto, novi začetki.

V članski ekipi je po odhodu Pleseca ostal prazen trenerski stolček, katerega je zasedel Marko Pšeničnik.

Verjetno marsikomu neznanka vsaj po imenu, prav gotovo pa ga pozna vsak, ki se ima za poznavalca koroškega nogometa.

Kljub temu, da je mlajši kot marsikateri igralec v našem prvenstvu (šteje 36 pomladi), pa ima za sabo že kar lepo kilometrino z nekaj odmevnimi rezultati.

Marko je trenersko kariero začel leta 2005 v Radljah, takrat v II. MNZ Maribor. Z uspešnim vodenjem je z ekipo napredoval do (takrat tako imenovane) štajerske lige (4.rang), nekaj let kasneje pa jim je uspel še večji podvig, ko so napredovali v 3. SNL Sever. 

Po desetih letih se je z ekipo iz Radelj razšel in našel novo sredino v Dravogradu, kjer je v 3 letih ekipo uspešno vodil v 3. SNL, v tem času osvojil tudi pokal MNZ, vrhunec pa z ekipo doživel lani, ko je osvojil naslov prvaka v 3. SNL Sever, v kvalifikacijah za uvrstitev v 2. SNL pa nesrečno izpadel proti NK Bilje. To in tudi malenkost slabši začetek na začetku letošnjega prvenstva je bil verjetno tudi razlog za razhod s klubom iz sotočja Meže in Drave.

Marko se očitno drži starega angleškega pregovora “if you cant beat them, join them”; Pšeničnik je bil leta 2017 z ekipo Dravograda, kot aktualnim pokalnim prvakom MNZ, sredi Dravograda poražen v polfinalu pokala ravno iz strani naše članske ekipe.

Upajmo, da se bo v našem klubu počutil domače in da bo lahko nadaljeval svojo, do sedaj, zelo uspešno trenersko kariero.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja