Nova nedeljska tekma, nova točka

Nedelja, 16:30. Kaj je lahko slabšega. Še posebej, če vzamemo v račun tudi to, da ti v soboto v tvojem okolišu koncertira Severina. Že drugo zaporedno gostovanje se nam je zgodilo v nedeljo, tokrat smo gostovali v Brunšviku. Po dveh zaporednih remijih smo tokrat iskali vse tri točke, četudi so nam nasproti stali domačini, ki letos še niso oddali točke, niti še niso prejeli zadetka. 

Tokrat je v prvi postavi manjkal poškodovani Juraja, v vezni liniji ga je zamenjal Arl, Šepula pa je iz klopi na desni strani obrambe zamenjal Denša. Potek tekme je bil takšen, kakršnega je bilo tudi za pričakovati. Domačini so imeli večino časa posest, do zrelih priložnosti pa vsaj v prvem delu niso prišli. Mi smo poizkušali s protinapadi, Kobovc in Zavolovšek sta iskala svoj prostor na krilih, vendar tudi mi do nevarnega zaključnega strela nismo prišli. Vse do 16. minute, ko je po predložku do žoge prišel Žiga Hutmajer, njegov strel je Cecelja še obranil, odbito žogo pa je za vodstvo v mrežo pospravil Boštjan Hutmajer. Po zadetku se igra ni spremenila, domačini so še vedno iskali luknje v naši obrambi (katerih ni bilo veliko), mi pa smo po protinapadih prihajali do lepih priložnosti. Kobovc je s strelom iz 16m za las zgrešil desni zgornji kot domačih vrat, še lepša priložnost pa se je ponudila Zavolovšku, ko se je sam znašel pred domačim vratarjem, vendar zadel vratnico. Tudi predložek Lasnika je za las zgrešil domača vrata, ob poizkusu preusmeritve žoge v domačo mrežo pa je biv Ž. Hutmajer v prepovedanem položaju. Domačini so do edinih dveh omembe vrednih strelov prišli v 40. minuti, ko je najprej iz strani z diagonalnim strelom v zgornji levi kot poizkušal Bohl, žoga se je od vratnice odbila do Gajića, kateri pa je iz 3 metrov nastreljal Boštjana. Po podatkih Optastats MNZ so domačini v prvem polčasu izvedli 8 udarcev iz kota, vendar niti enkrat niso zapretili. Prvi polčas v vročini in na zelo slabem igrišču je tako pripadel nam.

V drugi polčas smo krenili predvsem z željo ubranitve vodstva, vedeli pa smo da bo iz minute v minuto več prostora za hitre pobege tudi v napadu, kar bi lahko izkoristili za povišanje vodstva. Domačini so takoj na začetku močno pritisnili, strele iskali iz vseh položajev, po enem od njih je Kočar že premagal Boštjana, požrtvovalno pa je žogo izpod prečke v kot preusmeril Janet. Nekaj minut po tej priložnosti pa so domačini le izenačili. Po predložku je žoga preletela našo obrambo, na drugi vratnici je sam ostal Kočar, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti. 1:1, in peklenskih 35 minut do konca tekme. Domačini so začutili, da lahko iz tekme odnesejo vse tri točke, mi pa smo se povsem osredotočili na obrambo, ob izbitih žogah pa iskali naše napadalce za hitre pobege po krilih. Nekaj pobegov nam je uspelo izvesti, vendar do zaključkov v njih nismo prihajali; ali je zmanjkalo moči za zaključek, ali pa je bila na mestu domača obramba. Še težje delo nas je čakalo zadnjih 20 minut, ko je z drugim rumenim kartonom glavni (tudi tokrat odlični) sodnik Rađević na predčasni počitek poslal Lasnika. Plesec je takoj reagiral, v igro je vstopil Šepul, ki je zakrpal luknjo v obrambi, do konca tekme pa je sledilo obleganje naših vrat, z veliko željo in še večjo borbo pa smo celotna ekipa ustavili vse napade, ki so nam jih domačini navrgli. Večina strelov je bila že v štartu blokirana, če pa je kakšen strel prišel mimo vezne in obrambne linije, pa je postal plen Boštjana. Konec tekme, nova točka.

V ligi ostajamo v družbi treh, ki so še vedno neporaženi. Sicer ob le eni zmagi zasedamo sedmo mesto, vendar bi lahko glede na dosedanje nasprotnike bilo veliko slabše. Ekipa je zopet pokazala veliko mero želje in angažiranosti, čeprav je bilo predvsem v fazi organizacije igre še vedno nekaj napak. Veseli pa dejstvo, da z razliko od zadnjih let, tudi po prejetem zadetku ne pademo v krizo in da nadaljujemo v istem tempu. Dvakrat smo za to bili že nagrajeni, tudi včeraj pa bi lahko po prejetem zadetku in ob padcu igre iz rok izpustili točko. 

Ta teden se nadaljuje tudi pokal MNZ, zato nas čakata dve tekmi Pod haldo. V sredo gostimo ekipo iz Lenarta, katere smo lani v istem delu izločilnih bojev premagali z 1:0, v soboto pa prihajajo v Mežico igralci Marles hiš, ekipa, ki nam je lani prizadejala najhujši poraz, ko smo pri njih izgubili z 7:2. 

 

NK Brunšvik  1:NK TAB Akumulator
 
 
Hutmajer Boštjan      16′
 
Kočar Lučo    56′

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja