Nova zmaga nad sosedi za lažje nadaljevanje jesenskega dela

Za kakšen derbi gre med Akumulatorjem in Peco, verjetno ni potrebno posebej filozofirati. Ob teh obračunih pridejo na dan različne zgodbe nekdanjih igralcev o derbijih iz »bakrenih cajtov«. »Včasih s mro pa ahtat da si sploh živ domo prš, ne pa zaj ko se sam božate še !!«, je dokaj pogosta fraza veteranov koroškega nogometa. Ti časi so na srečo ali nesrečo minili, vseeno pa se na igrišču proti večnemu rivalu vedno gre na nož. Ves teden pred tekmo se je na treningih dala slutiti nervoza, prav tako se je kazala tudi motiviranost pred obračunom, saj je bilo nenehno govora le o tem.

Prišel je dan obračuna, kot že rečeno motivacije ni manjkalo. Kljub muhastemu vremenu se je na tribuni zbralo lepo število gledalcev, gotovo bi jih ob boljši vremenski napovedi bilo še dosti več. Ob pisku, ki je naznanil začetek, so pobudo takoj prevzeli domačini. 12. minuta, do strela je prišel Gregelj, ki bi žogo poslal v Prevalje, če ne bi bilo visoke zaščitne mreže ( »ni se dojst nagno naprej« J). Minuto kasneje pa že prvo veselje domačih; Mustedanagić je z zares lepim strelom v slogu legendarnega »Zizouja« premagal nemočnega Lopatnija. 16. minuta in zopet lepa priložnost domačih, pred golom pa je premalo zbran ostal Petrej. Nekaj minut kasneje pa nevaren prodor in padec v 16-metrskem prostoru Pecinega napadalca Pavličiča, sodnikova piščalka je ob protestiranju Pecinih igralcev ostala nema. 27. minuta in že drugo slavje domačih, v polno je ob predložku Mustedanagića meril »turbo Roki« (Rok Kobovc). Sledila je izključitev Gostenčnika, ko mu je poknila žilica ob soočenju z Gregljem, sodnik Veselič mu je namenil predčasno pot v garderobo. Črnjani so tako krenili na vse ali nič in po prostrem strelu Pečovnika znižali rezultat na 2:1. Pred iztekom prvega polčasa, pa še zadnja priložnost domačih, ko je Petrej stekel proti golu, a se obotavljal s strelom, ki je na koncu končal mimo vrat.

O drugem polčasu ni potrebno izgubljati besed, igrišče zaradi močnega naliva, dobesedno pod vodo. Pač čofotanje in malo pacanja po vodi. Nekaj neizkoriščenih zicrjev in rezultat je ostal takšen kot v prvem polčasu, a vseeno zaslužena zmaga Akumulatorja, ki se ni ustrašil visokoleteče prvouvrščene Pece. Aku je s tem dokazal, da kljub slabim predstavam v zadnjem času zna igrati in zagotovo sodi nekaj mest višje na lestvici.

Seveda med tekmo tako na tribuni kot tudi na igrišču vsakič znova pride do razgretih glav, katere so razlog za besede in žaljivke, ki ne sodijo na nogometna igrišča. Pomembno pa je, da si lahko po tekmi pošteno sežemo v roke in drug drugim zaželimo srečno pot v nadaljevanju prvenstva.

 

AKU!

 

SV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja