Po dobrem letu nov poraz Pod haldo

Po takšni tekmi je res težko poiskati pametne besede, s katerimi bi lahko opravičili našo igro, zato je tudi čas med koncem tekme in dejanskim poročilom malenkost daljši. Po tekmi v Dogošah smo bili prepričani, da pred domačimi gledalci pokažemo vse, kar znamo in se skupaj z njimi poveselimo novih treh točk, vendar, kot večina že ve, nam to ni uspelo.
Postava naših je bila ta vikend okrnjena, to moramo priznati. Manjkali je kaznovani Oskar Janet. Pogrešali smo tudi Ožbeja Janeta, Krajcarja, Javornika, Riegla, že dlje časa je poškodovan Šipek. Ampak v tem je brezpredmetno iskati razloge za poraz. S postavi, ki je stopila na igrišče, bi morali, če ne gladko, pa vsaj z nekaj napora premagati NK Palomo, ki Pod haldo ni prikazala lepe nogometne igre, prikazali pa so dovolj, da so iz Mežice odpeljali vse tri točke.
Od štarta tekme smo bili pa pasivni, žogo smo izgubljali predvsem v sredini in v napadu, to pa predvsem zato, ker na našo obrambo gostje niti niso pritiskali. Sicer smo po prodorih, predvsem Denše in Zavolovška, iskali predložke v sredino, ki pa so bili vsakič preveč nenatančni za kogarkoli v kazenskem prostoru, da bi le ta žogo pospravil v mrežo. Na drugi strani so gostje preko, v soboto res izjemnega, Stojanova iskali priložnosti iz polprotinapadov. Do izrazitih priložnosti pa nismo prišli ne mi, ne gostje.
Vse do 41. minute, ko je po zgrešeni podaji Marinkovića do žoge prišel Stojanov, povlekel po sredini in se naenkrat na robu kazenskega prostora sam znašel pred Boštjanom. Z natančnim strelom je zadel v spodnji desni kot domačih vrat in postavil rezultat polčasa, 0:1.
Med polčasoma jasno razočaranje v domači garderobi, na igrišče smo se vrnili v želji da rezultat obrnemo in zmago ohranimo doma. Vendar že takoj se je videlo da bo ta naloga izjemno težka. Zopet ne zaradi agresivnih gostov, ampak zaradi nezainteresiranih, brezželjnih in predvsem nemotiviranih igralcev domače postave. Z veseljem bi napisali, da smo takoj pritisnili za izenačenje in iskali priložnosti za zmago, resnica pa je daleč od tega.
Namesto tega smo v 62. minuti prejeli nov udarec. Stojanov je (zopet) sam našel pot v kazenski prostor, ob poizkusu izbijanja žoge ga je v nogo zadel Glavak, sodnik Jezeršek pa je upravičeno pokazal na najstrožjo kazen. Stojanov se Milovanovičevega nepisanega pravila (penala ne strelja tisti, nad katerim je bil storjen prekršek) ni ustrašil. Žogo je pospravil v desni spodnji kot in, kljub temu da je bil Boštjan v pravi smeri, dvignil razliko na 0:2.
Po zadetku smo se tudi mi (malenkost) prebudili. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, po eni izmed njih smo znižali rezultat. Po predložku Repotočnika je z glavo zadel Hutmajer. Kanček upanja vsaj na točko, kar pa bi bilo, glede na pokazano, nezasluženo. Najbližje izenačenju smo bili po streli Lasnika, ko je po strelu iz bližine z odlično obrambo v kot žogo preusmeril gostujoči vratar Roškar.
Za tem pa še tretji zadetek Stojanova. Žogo si je ustavil na prsih, vsaj 30m od domačih vrat, in z visokim in natančnim strelom zadel levi vratarjev kot, kjer se je od prečke žoga odbila v gol. Od vseh udeleženih je bil še najbolj presenečen domači vratar Boštjan, ki je žogo le pospremil v mrežo. Res lep zadetek triindvajsetice, ki je ob tem požela tudi aplavz od domačih navijačev. Zasluženo.

Če moramo pohvaliti vse, ko zmagamo, moramo tudi grajati vse, ko izgubimo. Zavolovška smo v drugem polčasu opazili šele v drugi polovici polčasa, Arl se je izgubil v našem podpovprečju, Marinković je odigral tekmo, katero bi lahko ocenili z »saj ni res pa je«, Repotočnik je bil najbolj aktiven letos, vendar še vedno ne dovolj, Sonjak je čez noč pozabil osnove nogometa, Denša je izgubil sapo v 20. minuti. Po drugi strani je Begić verjetno pretekel več kot večina igralcev v dveh tekmah, vendar je bil skoraj vsak njegov pretečen meter brez repa in glave. Lasnik je na svoj račun prišel šele proti koncu tekme, ko je bil postavljen na levo krilo, centralna branilca in vratarja pa lahko ocenimo že samo s tem, da smo prejeli tri zadetke.

Kot smo že omenili takoj po tekmi, se vsem prisotnim na tekmi opravičujemo za porazno predstavo. Lahko in moramo pokazati več, vemo da lahko, in obljubimo, da bomo. V petek nas čaka derbi v Radljah (19:00), naslednjo soboto pa prihaja Pod haldo trenutno drugouvrščena ekipa, jesenski prvak, NK Starše.

NK TAB Akumulator 1:3 Paloma

Stojanov Milivoj 41′
Stojanov Milivoj 62′
Hutmajer Boštjan 72′
Stojanov Milivoj 83′

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja