Po dolgem času prinesli zmago iz Štajerske

Sobotna tekma proti Miklavžu je bila pomembna zaradi dveh faktorjev. Prvi je bil nujna zmaga, ki bi nas še obdržala v stiku s sredino lestvice; drugi faktor pa je bila menjava na trenerskem mestu, ko je po sobotnem porazu na trenersko klop sedel Toni Tomažič.

Ekipa se vsaj imensko ni pretirano spremenila, nekaj sprememb je bilo le glede na drugačno postavitev ekipe na igrišču.

Celotno tekmo so bili domačini več pri žogi, vendar do izrazitih priložnosti zaradi naše strnjene obrambe niso prišli. Sami smo v prvem polčasu ob pomoči vetra osredotočali predvsem na hitre protinapade, kar nam je uspelo že v prvem poizkusu. Stopajnik si je žogo ustavil na sredini igrišča, poiskal svojga Stürmerpartnerja Čedeta, kateri je s podajo v kazenski prostor zopet našel Stopajnika, ki je zvito med nogami premagal domačega vratarja Prinega. Tudi po zadetku so domači več držali žogo v svojih nogah, razen nekaj strelov preko ali po sredini vrat pa s strani Miklavža ni bilo videti. Na drugi strani smo imeli v sredini prvega polčasa smrtno priložnost za dupliranje vodstva mi; Zajc se je sam znašel pred Prinegom, ki mu je strel obranil, odbito žogo pa je Praznik poslal čez vrata. Kljub temu pa smo pred koncem prvega polčasa prišli do povišanja vodstva. Gregelj je lepo podal, v skoku domače obrambe in Janeta je žoga našla pot v mrežo; zasluge za zadetek je pobral Janet.

V drugem polčasu smo se povsem osredotočili na branjenje rezultata; razen nekaj poizkusov pobegov in prepovedanih položajev si nismo ustvarili, zato pa smo združno odigrali v obrambi. Tudi v drugem polčasu so domači gospodarili po igrišču, vendar tako kot v prvem delu, do lepih priložnosti niso prišli. Celotna ekipa je odlično odigrala v obrambi in tekmo pripeljala do mirnega zaključka. Po tekmi je sicer bilo nekaj vroče krvi iz strani domačih navijačev, saj naj bi sodnik prehitro odpiskal konec srečanja; mogoče ur še niso nastavili na zimski čas.

Kakorkoli, prva zmaga na Štajerskem po aprilu nam sicer na lestvici ni prinesla napredovanja, v ekipo pa je vnesla prepotrebno samozavest za nadaljevanje jesenskega dela, kjer še nismo rekli zadnje. Malečnik, Duplek in tudi Rače so ekipe, kjer lahko ob disciplinirani igri iščemo točke. Tudi sredina lestvice ni daleč; za 6. mestom zaostajamo 5 točk. 

Naslednja tekma nas čaka…

…V NEDELJO !!

Nasprotnik NK Malečnik

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja