Po novem porazu menjava na mestu glavnega trenerja

Tudi to soboto se ni izteklo po načrtih. V goste je prišla ekipa iz Starš. Če smo jim lani mešali štrene tako jeseni kot spomladi (jeseni smo iztržili remi na Štajerskem, spomladi pa jih gladko odpravili doma), je bilo kljub očitni razliki na razpredelnici čutiti kar nekaj optimizma. 

Še preden smo lahko ta optimizem prenesli na igrišče, so gostje že vodili z 0:2. Najprej je že v 3. minuti Gerečnik sprejel žogo v kazenskem prostoru in z diagonalnim strelom poskrbel za hitro vodstvo; v 8. minuti pa je Dobnik po protinapadu žogo dvignil čez Boštjana za 0:2. Po obeh zadetkih smo nekoliko vzpostavili ravnotežje na igrišču, si priigrali nekaj priložnosti, prav tako pa bi lahko tudi gostje povišali prednost. Vse do 38. minute, ko sta na gostujoči polovici kombinirala Janet in Zajc, slednji je s strelom po tleh matiral gostujočega vratarja Sagadina. Rezultat polčasa 1:2.

V drugem polčasu zopet hiter zadetek gostov. Po udarcu iz kota je na drugi vratnici do skoka prišel Dobnik, in (s podajo?) poslal žogo mimo slabo postavljenega Boštjana v desni kot domačih vrat. Tudi četrti zadetek je prišel iz kota, vendar tokrat brez dotika. Gerečnik je izvajal z levico, žoga je preletela igralce in domačega vratarja in se od desne vratnice odbila v mrežo. Zadnji zadetek gostov je prišel po hitro izpeljani akciji po naši desni strani, po predložku se je na nekaj metrih sam znašel Bohak, ki mu ni bilo težko končati strelskega dne za goste. Do konca tekme smo rezultat uspeli znižati, Prelogar je svoj odbitek po obrambi Sagadina pospravil za končnih 2:5.

7. poraz na deseti tekmi je odnesel tudi našega Mareta. Klubu se je pridružil v spomladanskem delu in uspešno obdržal ekipo v 1. MNZ. Letošnja sezona se nekako ni poklopila tako kot smo si želeli, zato je prišlo do uniformne odločitve, da se prvenstvo nadaljuje s svežim vetrom. 

Vsak trener, ki je sposoben pri 4 udeležencih sestaviti odličen trening, je strokovnjak. Zato se lahko tukaj Pšeničniku le zahvalimo za potrpežljivost, vnemo in željo po napredku. Želimo ti čim več uspehov v prihodnji karieri, ob takšnem načinu dela tudi uspeh nebo izostal.

Kdo prihaja? 

Toni Tomažič. O njegovi trenerski karieri je nepotrebno izgubljati besede, vsi poznamo njegove podvige s Korotanom, Gorico in Dravogradom v 1. SNL. Prav gotovo bodo njegove izkušnje na najvišjem nivoju dobrodošle za našo ekipo in za nadaljni potek prvenstva. 

Prvi test za Tonija s svojo novo ekipo bo v Miklavžu, kamor potujemo v soboto. Tekma je na sporedu ob 14:00.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja