Po remiju doma zmaga v Slivnici, U15 povozili NK Lenart

Že prejšnjo soboto, 28.10.2017, smo doma odigrali neodločeno 0:0 proti ekipi NK Duplek, vendar smo se skupinsko odločili, da je bila tekma preslaba, preveč nezanimiva in nasploh preveč žalostna za kakršnokoli poročilo ali sploh omembo.

To soboto pa smo se podali na težko gostovanje v Slivnico k domačinom, ki so po začetnih visokih porazih sestavili neugodno ekipo, ki igra iz kola v kolo bolje, še posebej pa so nevarni na domačem, majhnem in trdem, igrišču. Na avtobusu sta manjkala Jamnik in Šepul, kot že po navadi se nam je na mestu zločina pridružil Stopajnik z lastnim prevozom. V tekmo smo krenili v rahlo spremenjeni postavi, Hutmajer je bil primoran štartati na mestu osrednjega branilca, njegovo mesto na levem boku je zasedel Krajcar, v konici pa se je Zavolovšku in Šipeku (tokrat namesto Stopajnika) pridružil povratnik po poškodbi Lasnik.

Tekmo smo odprli suvereno, z dolgimi žogami pa je predvsem Podvinski iskal Zavolovška, ki je bil zopet tisti ta pravi. Prebijal je po desni strani in pošiljal uporabne predložke v sredino, včasih tudi povratne žoge, vendar smo bili pri zaključnih strelih, kot že tolikokrat letos, nenatančni. Med našo dominacijo pa so do najlepše priložnosti do takrat prišli domači igralci. Ponudila se je vodilnemu strelcu domače ekipe, Brezniku, ki se je po zmedi v domači obrambi znašel sam pred Boštjanom, kateri pa v večini takšnih dvobojev konča kot zmagovalec in tako je bilo tudi tokrat.

Po priložnosti gostov smo vrste tudi zadaj strnili, še bolj pritisnili in v 26. minuti prišli do vodstva. Šipek je sprožil projektil iz 16m in zadel malo mrežico v desnem kotu domačih vrat. Domačini so sicer iskali prepovedan položaj v Zavolovšku, ki pa roko na srce, na igro ni imel vpliva, zato so vse pritožbe priletele na gluha ušesa sodniške trojice.

Po zadetku smo se odlično postavili na sredini in si priigrali nekaj pol priložnosti. Med drugim je poskušal tudi Krajcar, katerega strel z 20 m je končal v stičišču desne Avt in gol avt linije.

V drugem polčasu se niti nismo dobro postavili na teren, ko so domačini avt izkoristili za center v kazenski prostor, kjer je Hutmajer z nespretnim posredovanjem igral z roko, sodnik pa je brez oklevanja (in tudi pravično) pokazal na belo točko. Zanesljivo je najstrožjo kazen izvedel Herga in rezultat izenačil. Zanimivo, gol nas ni zmedel, naprej smo igrali svojo igro, si ustvarjali priložnosti, domačini pa so celotni polčas iskali priložnosti iz protinapadov, kar pa jim nekako ni uspevalo, saj si zrelih priložnosti niso pripravili. Pri naših pa je po vstopu v igro do dveh priložnosti prišel Stopajnik, prvo je streljal naravnost v vratarja, drugi pa iz nekaj metrov poslal preko gola čeravno v vratih ni bilo nikogar.

V 82. minuti pa nov zadetek. Stopajnik se je priboril do žoge na sredini, poslal v ogenj Zavolovška, ki je (kot ničkolikokrat v soboto) prišel mimo domačega levega branilca, poslal žogo v sredino, kjer je na njo čakal Lasnik in zadel za 1:2. V pričakovanju domačega pritiska na neodločen rezultat smo se rahlo pomaknili nazaj, ko pa tega pritiska ni bilo, smo se odločili, da bomo udarili še enkrat. Glavak je z globinsko podajo našel koga drugega kot Zavolovška, ki je tokrat sam zaključil napad in s strelom med nogami presenetil domačega (skrajno neolikanega) vratarja.

Če potegnemo črto čez obe tekmi, bi lahko rekli “hladno/toplo”. Vendar smo v dveh tekmah pobrali 4 točke, kar nas trdno drži na 6. mestu. Naslednjo NEDELJO pa gremo naskakovati 5. mesto, ko se bomo pomerili z NK Marjeta prav tako pri njih doma.

V nedeljo pa je naša selekcija U15, ki letos igra združena z NK Korotan Prevalje, visoko premagala NK Lenart. Čez celo tekmo so bili dominantni, vendar smo do prvega zadetka čakali do 26. minute, polčas pa se je končal z 3:0. V drugem polčasu se je učinkovitost popravila, kar priča tudi končni rezultat 9:0. Čestitke igralcem in trenerju za visoko zmago.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja