Pod haldo padel Malečnik

Dan za tekmo je bila tokrat zopet nedelja. Juho je bilo potrebno zaužiti nekaj minut pred običajnim kosilom, govedina in hren so morali počakati na konec tekme. Nasproti so se nam postavili gostje iz Malečnika; že lani smo jih Pod haldo premagali, na krilih zmage v Miklavžu pa je bilo jasno, da bo za njih že točka uspeh.

Če primerjamo postavo z prejšnjim tednom; zaradi bolezni je manjkal Praznik, tik pred tekmo je zaradi iste diagnoze odpadel še Prelogar, njuni mesti sta v prvi postavi nadomestila Kobovc in Kukenberg; namesto Zajca pa je položaj ofenzivnega vezista zasedel Mustedanagić. Na klop se je usedel tudi Šisernik, katerega je v obrambni liniji nadomestil J. Šepul. 

Že od začetka je bila ideja tako igralcev kot trenerja pri nas enotna. V prvi fazi ohraniti mrežo nedotaknjeno, ob hitrih igralcih v ofenzivi pa iskati priložnosti za zadetek. Če nam je v obrambi čez celoten polčas uspelo zadrževati napade Malečnika, pa nam nikakor ni uspevalo v igri naprej. Nenatančne podaje v konico napada in tudi pri pripravi napada so bile razlog za ogromno izgubljenih žog, iz katerih so gostje počasi in vztrajno gradili napade, vendar razen poizkusa Ulbina na sredini prvega polčasa do izrazitejših priložnosti niso prišli. Naša edina priložnost je prišla po predložku Greglja, ko je moral posredovati Tršavec in žogo izbil čez vrata.

V drugi polčas smo stopili bolj napadalno, vendar je bila kombinacija začetniških napak in težke igralne podlage prevečkrat usodna za uspešen zaključek napada. Še vedno pa smo se združno branili pri napadih gostov, za kar gredo pohvale celotni ekipi. Prvo lepšo priložnost v drugem polčasu smo tudi realizirali. Stopajnik je po podaje Štalekerja potegnil po desni strani, v sredini našel Čedeta, njegov strel je Tršavec odbil do vtekajočega Mustedanagića, ki je zalepil žogo pod prečko za 1:0. Preostalih 20 minut so se gostje osredotočili na izenačenje, kar pa jim ob borbeni igri naših v obrambi ni uspelo. Sami pa smo iskali priložnosti v hitrih protinapadih, vendar nam vodstva kljub nekaj obetavnim akcijam ni uspelo povečati.

Druga tekma neposrednih tekmecev na lestvici in druga zmaga. Bolj kot zmaga veseli dejstvo, da se je obramba sestavila, na zadnjih dveh tekmah smo mrežo vsakič ohranili nedotaknjeno. Sledi teden treningov in gostovanje v Dupleku, kjer bomo znova iskali dvig v sredino lestvice, sedaj nam do 7 mesta manjkata še 2 točki. 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja