Poraz proti ekipi iz Dobrovc

Oh, te nedelje. Ko že veš, da je vikenda konec in se že počasi pripravljaš na delovni teden, moraš opraviti še stvari, ki so bile generalno vedno planirane in rezervirane za soboto (razen redkih ekip, ki so imele željo tekme igrati v nedeljo). Te termine nam je zaradi pomanjkanja sodniške stroke naložila naša medobčinska zveza in drugega, kot da spoštujemo njihovo odločitev, pač nimamo.

Domačinom gre kot po maslu; v šestih krogih so do včeraj prejeli le 4 zadetke in skupaj z ekipo Starš zasedajo prvo mesto na razpredelnici. Nam trenutno še ne gre tako ugodno, v prvih 6 krogih smo zabeležili 2 zmagi, kakršenkoli izplen v Dobrovcih pa bi bil velik uspeh. Ekipa je bila sorazmeroma popolna; Zajc je še vedno pogrešan, manjkal pa je tudi Praper, ki je imel kosilo.

Ideja je bila, da čim dlje zdržimo brez prejetega zadetka, z našo idejo pa se očitno ni strinjala sodniška stroka, bolj natančno drugi pomočnik Dedić, ki je že v 4. minuti globok prepovedan položaj Stachela označil za regularno pozicijo. Stachel je podarjeno situacijo izkoristil in rutinirano zaključil za 1:0. Po zadetku smo se nekako zbrali in si priigrali nekaj polpriložnosti za izenačenje. Najbližje zadetku je bil Stopajnik, ko je z levico udaril iz roba kazenskega prostora, let žoge je bil malenkost previsok za poravnavo rezultata. Tudi domačini so si priigrali nekaj polpriložnosti, katere pa je obramba na čelu z našim vratarjem Gregljem uspešno zaustavila. Vse do 20. minute, ko so na naši levi strani kombinirali domačini, po strelu je Gregelj žogo še odbil, na robu kazenskega prostora pa je do nje prišel Tašner in odbito žogo pospravil za 2:0. 5 minut kasneje nov zadetek v naši mreži. Preigraval je Jager, neoviran udaril iz 15 metrov in zadel za 3:0. Tukaj je zatajila tudi naša obramba, ki nikakor ni želela stopiti v blok strelcu. Hitro smo uspeli znižati rezultat; po domačem kotu je stekel protinapad v navezi Marko Gregelj – Kobovc; prvi je drugega zaposlil z globinsko žogo, Kobovc pa je prehitel domačega vratarja Ploja in znižal na 3:1. Po zadetku smo se dvignili in bili enakovreden tekmec kvalitetnim domačinom, ki si do konca polčasa lepih priložnosti niso več pripravili.

Tudi v drugi polčas smo stopili agresivno po želji čimprej zadeti in se vrniti v igro. No, z vrnitvijo v igro pa se v tokrat ni strinjal glavni del sodniške stroke, Novarlić. Po sumljivi situaciji v domačem kazenskem prostoru je nonšalantno odmahnil z roko, po veliko manj sumljivi situaciji v našem kazenskem prostoru pa je suvereno zamahnil proti beli točki. Tekla je 4. minuta drugega polčasa. Strel iz bele točke je uspešno izvedel Kušnik. Končni rezultat pa je dobre pol ure pred koncem tekme postavil Stachel; zopet je po naši levi strani žoga prišla v kazenski prostor, kjer se je po gneči v kazenskem prostoru najbolje znašel “korošec” v dresu domačinov in zadel za 5:1. Po zadetku so sledile menjave na obeh straneh, zaradi česa je tudi nekoliko padel tempo igre, tako domačini kot mi smo si priigrali še nekaj priložnosti, vendar do spremembe rezultata ni prišlo. 

To je bila tekma, kjer bi se nam moralo vse skupaj poklopiti, če bi želeli računati na pozitiven rezultat. Ne moremo trditi, da smo bili 90 minut v podrejenem položaju, lahko pa potrdimo, da so domačini zasluženo zmagali in da so zasluženo na prvem mestu razpredelnice. Rezultat 3:1 bi bil kar pravičen, je pa res, da nikoli ne veš, kako bi se stvar obrnila brez, recimo temu dvomljivih odločitev sodniške stroke. 

Če v naravi velja pravilo “survival of the fittest”, v naši sodniški organizaciji velja ravno nasprotno. Preživijo tudi najšibkejši, tisti “fittest”, ki za nogomet dejansko imajo smisel, pa so po hitrem postopku lansirani v višje rangirane lige. Občasno jih sicer še srečamo tudi na tekmah našega ranga, za kar smo vsakič znova veseli, saj vemo, da bo tekma potekala tako kot se šika. Tudi tukaj na žalost nekega vpliva nimamo, verjetno pa zadevo lahko pokomentiramo brez krivih pogledov. Konstruktivna kritika je vedno na mestu, iz nje se lahko marsikaj naučimo, da v prihodnje ne bomo delali istih napak; tako igralci, kot sodniška stroka. 

Vikend je za nami; naslednji teden pa se vidimo Pod Haldo, v goste prihaja ekipa iz Slivnice.

Tekma bo, ja, vsi smo navdušeni, V NEDELJO !!!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja