Prva spomladanska zmaga pod Haldo

Tokrat je bila na sporedu ekipa iz Malečnika. Že jeseni smo na Štajerskem nesrečno izgubili, po prečki v zadnjih minutah srečanja je ostalo 3:2, tokrat pa so bile točke obvezne. 

V postavo so se vrnili nekateri prvokategorniki, še vedno pa nas je nekaj tudi manjkalo. Čede je še vedno poškodovan (po vsej verjetnosti že končal sezono), Lasnik je se je odločil, da bo namesto ekipi raje pomagal sodelavcu, Juraja pa je prisostvoval na poroki sorodnika. V vratih je zopet začel Miha Gregelj, preizkušen obrambni par Janet – Praper sta na obeh krilih varovala Šepul in Arl; v sredini sta Zajc in Prelogar držala vodenje igre, Kobovc in Hutmajer pa sta bila zadolžena za ofenzivne krilne položaje. V konici sta se zopet združila Zavolovšek in Stopajnik.

Prvi polčas je minil predvsem na sredini igrišča, obe ekipi sta prišli do nekaj polpriložnosti, vendar nihče ni resno zapretil. Gostje so se preveč ozirali na Karića, ki naj bi jih zaposloval s podajami v globino, vendar je naveza Prelogar – Zajc poskrbela, da temu ni bilo tako. Na drugi strani pa smo mi preko Zavolovška in Hutmajerja prišli do najlepše priložnosti v prvem delu, vendar je Hutmajer po prodoru in zavrnjeni žogi Zavolovška streljal mimo desne vratnice gostujočih vrat. Ob koncu polčasa pa je zopet udaril Zavolovšek. Žogo je sprejel na 20m od vrat, jo poslal med nogami Stavbarja in se sam znašel pred Tršavcem. Kljub začetnemu oklevanju je žogo spravil preko padajočega gostujočega vratarja za vodstvo med polčasom. 

V drugi polčas smo stopili bolj previdno, prva naloga je bila obraniti vodstvo, vendar smo vseeno iskali svoje priložnosti iz protinapadov. Malečnik je pritisnil višje in iskal izenačenje, vendar smo se odlično postavili v obrambi in gostom nismo dovolili, da bi v priložnosti prihajali neovirano. Do dveh najlepših priložnosti za goste je prišel Karić, prvič je po predložku z glavo streljal mimo leve vratnice, drugič pa je iz zelo ugodnega položaja na robu kazenskega prostora iz prostega strela prav tako streljal mimo Gregljevih vrat. Takšnih priložnosti bivši reprezentant ponavadi ne zapravi. Bolj ko se je tekma prevešala v končnico, več je tudi bilo prostora za naše protinapade. Zavolovšek je nekajkrat pobegnil vendar je bil brez pomoči ob gostujoči obrambi nemočen. Ravno njega je nekaj minut pred koncem zamenjal Denša, ki je bil kreator drugega zadetka. Dolgo žogo je ujel pred gostujočo obrambo in jo poslal do osamljenega Stopajnika, ki je končal vse dvome o zmagovalcu in postavil končni rezultat 2:0.

KONČNO tudi zmaga v Mežici, mogoče tekma za oko res ni bila poslastica, je pa bilo vsem vidno, da si je domača ekipa želela zmage in želela domači publiki dokazati, da se kljub slabšim predstavam spomladi ne bomo predali v boju za obstanek. Ta zmaga sicer na lestvici ni prinesla spremembe naše pozicije, vendar pa smo se zelo približali ekipam, ki so naši konkurenti. Ob podobni igri in borbi na naslednjih tekmah (in tudi kančkom sreče) pa upamo trditi, da do izpada nebo prišlo. V soboto je potrebno pohvaliti tudi sodniško trojko; Kunc, Jonke in Đurić so odsodili tekmo na nivoju, ki ga je v našem rangu tudi za pričakovati.

 

To Soboto pa se vidimo na Prevaljah !!

 

NK TAB Akumulator : NK Malečnik 2:0 (1:0)

  Zavolovšek Anže 39′  
  Stopajnik Simon 90′  

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja