ROMAN, HVALA !!!

Po zelo plodnih 4 sezonah nas zapušča tvorec vseh uspehov v zadnjih nekaj letih, glavni trener članske ekipe, Roman Plesec. Roman je prišel ob restrukturiranju kluba v zimskem prestopnem roku sezone 2014/2015, ko je bil mežiški klub statistično gledano 2 najslabše moštvo v Sloveniji (le ekipa iz Jakobskega dola je na lestvici zasedala nižje mesto). V drugem delu je pod vodstvom Pleseca ekipa zaigrala drugače, z osmimi zmagami in štirimi porazi smo na koncu zasedli 5. mesto. V naslednji sezoni je naredil še korak višje . Z le dvema porazoma v celotnem prvenstvu in 12 prejetimi zadetki na 16 tekmah je z ekipo osvojil naslov prvaka 3. članske lige MNZ, kar nam je ob preureditvi višjih lig omogočilo avtomatsko napredovanje v 1. člansko ligo MNZ. V prvenstvu je z ekipo uspešno krmaril v sredini lestvice (končno 6. mesto v obeh sezonah 2016/2017 in 2017/2018), največje uspehe pa je dosegal v pokalu, kjer je z ekipo dvakrat zapored igral v finalu pokala MNZ (sicer obakrat nesrečno izgubil), posledično se je v Mežici dvakrat igrala tudi 1/16 finala Pokala Slovenije. Ničkolikokrat so v Mežici ali celo na gostovanjih na poti do finala padale ekipe iz višje rangiranih prvenstev (vsi se spomnimo zmage v Dravogradu).

Tudi v letošnji sezoni smo glede na kvaliteto ekip v našem prvenstvu (v prvenstvu so ostale vse najboljše ekipe lanskega prvenstva, iz tretje lige pa so se nam pridružili še Korotan, Dobrovce in Lenart, vse ekipe z željo po hitrem povratku v 3. SNL) sorazmeroma uspešno odigrali prvi del prvenstva, vendar je bilo po mnenju vodilnih v klubu to premalo. Mnenje “poznavalcev” je bilo, da je igra pod vodstvom Romana negledljiva in neatraktivna. Zato je padla odločitev, da se s koncem jesenskega dela Romanu zahvali za vse storjeno in se spomladi v drugi del prvenstva štarta z novim trenerjem (kateri bo predstavljen v kratkem).

Roman, (vsaj) v imenu članske ekipe se ti iz srca zahvaljujemo za vse storjeno, za potrpežljivost ob stresnih trenutkih, za sproščenost na treningih, predvsem pa zaradi človeškega odnosa, katerega si imel z vsakim od igralcev ne glede na njihovo poreklo, ime in kvaliteto. V upanju na (vsaj neformalno) sodelovanje tudi v prihodnosti ti želimo veliko sreče v nadaljevanju trenerske kariere.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja