Še četrta delitev točk v letošnji sezoni

Po odpovedani tekmi v sredo, ko smo v 2. krogu pokala MNZ Pod haldo zaman pričakovali ekipo iz Lenarta, je bila v soboto na sporedu nova prvenstvena tekma z ekipo NK Marles Hiše. Tretjič so obiskali Mežico, dvakrat do sedaj je bil rezultat po koncu tekme 1:1. Tudi v soboto ni bilo nič drugače. Če smo na prejšnjih dveh tekmah povedli in izgubili zmago v izdihljajih tekme, pa je bilo tokrat vse odločeno že v prvem polčasu.

V ekipi je tokrat manjkal Janet, ki je iskal zadnje zametke poletja na Jadranu, kaznovani Lasnik je tekmo spremljal iz tribune, po poškodbi se je vrnil Juraja, na klopi se nam je po dolgem času zopet pridružil Šipek. Ekipa torej ni bila toliko spremenjena, Hutmajer je iz vezne linije prišel na pomoč v obrambo, namesto njega je v vezni liniji začel Arl. 

Začetek tekme je bil previden, žogo smo več imeli v posesti mi, vendar smo bili v napadalni tretjini nezbrani, zato do izrazitih priložnosti nismo prišli. Že v 18. minuti je moral zaradi poškodbe tekmo končati Zavolovšek, namesto njega je v sredini vstopil Šipek, Juraja pa se je preselil na desno krilo. 5 minut kasneje naslednja neljuba situacija. Žiga Hutmajer je na sredini trknil z gostujočim igralcem, nerodno padel, posledica padca pa zlomljena ključnica. Namesto njega je vstopil Repotočnik, po prvi omembe vredni akciji pa smo preko njega tudi povedli. Juraja si je na desni strani izboril žogo, potegnil v sredino in žogo zavrnil do dobro postavljenega Repotočnika, kateri je z nizkim strelom v prvi vratarjev kot zadel svoj drugi zadetek v letošnjem prvenstvu. Po zadetku smo se nerazumljivo postavili v obrambo, gostje so začutili priložnost, stopili na žogo in iskali priložnosti s prodori in predložki po krilih. Posledica pritiska je bilo hitro izenačenje, ko so po prodoru po naši levi strani prišli do predložka, Boštjan je žogo izbil le do osamljenega Mlakerja, kateremu iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti za izenačenje. Iz prvega polčasa je potrebno omeniti še eno priložnost gostov, po desni strani je prodrl Ribič, se sam znašel pred Boštjanom, vendar je bil slednji uspešnejši. Rezultat polčasa 1:1. 

V drugem polčasu sta si ekipi menjali posest, mogoče so kanček več poizkušali gostje, vendar do priložnosti tako eni kot drugi nismo prišli. Če je prvi del drugega polčasa bil izenačen, smo v srednjem delu drugega polčasa več želje za zadetek pokazali mi, vendar smo bili pri ključnih podajah nezbrani, naši krilni igralci pa niso znali izkoristiti svoje hitrosti proti gostujoči, počasnejši, obrambni liniji. Bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj so tudi gostje videli, da lahko iz tekme iztržijo več. Poizkušali so iz vseh strani, do najlepše priložnosti pa so prišli v izdihljajih tekme, ko je, zopet, po naši desni strani pred Boštjana sam prišel Štrukelj, tik pred strelom pa se odločil za povratno podajo v sredino, kjer je sam ostal gostujoči napadalec, streljal po tleh vendar je bil Boštjan še dovolj hiter, da je z levo nogo ravno toliko preusmeril strel mimo vrat.

Četrti zaporedni remi, vendar po treh tekmah, ko smo bili blizu poraza ali v podrejenem položaju, je bila ta tekma prva, v kateri bi lahko in morali iztržiti več. Predvsem so se poznale hitre poškodbe naših napadalcev, še vedno pa je veliko nezbranosti in kompliciranja v zaključni fazi napada. Kljub dobremu tehničnemu znanju posameznikov nas še vedno najbolj mučijo osnovni elementi nogometa; kvalitetno zaustavljanje in enostavno odlaganje žoge soigralcem. Zaradi teh dveh težav smo posledično počasnejši v fazi napada in izgubljamo že dobljene duele v fazi obrambe. Ampak točka je točka, ostajamo edina neporažena ekipa na Koroškem, držimo 8. mesto v prvenstvu in brez težav smo napredovali v 1/4 finale pokala MNZ, kjer se bomo (verjetno) v gosteh pomerili z ekipo Jurovskega dola.

Naslednjo soboto tekma zopet doma, Pod haldo prihaja letošnji novinec NK Rošnja Loka, ekipa, ki letos še ni zmagala, kar pa ne pomeni da so točke v tej tekmi že garantirane. Kot smo videli do sedaj v prvenstvu, je prav vsaka ekipa sposobna premagati vsakogar, zato bo potrebno tudi proti novincem odigrati pametno, predvsem pa bolje izkoristiti priložnosti, ki se nam ponudijo.

 

NK TAB Akumulator   1:1    Marles hiše
 
Aleš Repotočnik  31. minuta
Aleš Mlaker          37. minuta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja