Še drugič do izenačenega rezultata z Brunšvikom

Nov vikend, nova tekma. Izlet na Koroško je ta vikend osvojila druščina iz Brunšvika. Očitno zadovoljni z nagrado so na Prevalje prispeli že dobri 2 uri pred tekmo. Fascinirani nad podobo Koroške v zgodnji pomladi jim prav gotovo ni bilo žal nobene minute, ki so jo preživeli na koroški grudi.

V ekipi je zopet prišlo do nekaj menjav. Marko Gregelj je moral zaradi 4 rumenih kartonov počivati, na njegovo mesto je iz obrambe skočil Stopajnik. Prazno mesto na levem boku je zapolnil kapetan Hutmajer, v sredini pa se je Janetu prvič spomladi od prve minute pridružil Praper, ki je svojo nalogo opravil več kot odlično.

V prvem polčasu veliko priložnosti ni bilo. Gostje so žogo držali v svoji posesti, vendar je bila domača obramba vedno zbrana. Na drugi strani pa se mi v ofenzivi nikakor nismo sestavili, kljub veliko napakam gostujoče zadnje linije pa nismo znali izkoristiti ponujenih priložnosti, tako v prvem polčasu nismo udarili v okvir vrat. Najlepša priložnost se je ponudila iz prostega strela, ko je bil Zajc nenatančen iz roba kazenskega prostora. Gostje so do prve priložnosti prišli po predložku, ko je Kočar z glavo udaril v dolgi kot, Boštjan je bil tokrat priseben. V 24. minuti se je zgodila edina prava akcija prvega polčasa. Po desni je prodrl Gajić, poslal žogo v sredino, kjer je Kočar žogo zgrešil, od Janeta pa se je predložek odbil v gol. Zadetek so sicer pripisali Kočarju. Do takrat zasluženo vodstvo gostov, glede na našo pasivno igro kaj drugega niti ni bilo za pričakovati. Omembe vredna poteza do konca polčasa je še prodor Čedeta, katerega je Letnik oviral v kazenskem prostoru gostov, rigorozen in nasplošno soliden Vivod pa je brez pomisleka pokazal rumen karton Čedetu za simuliranje. Interesantna odločitev izkušenega sodnika iz Štajerskega dela Koroške.

Med polčasom smo strnili glave, Pšeničnik pa je od nas zahteval bolj trdo, kolektivno in napadalno igro. Reci, piši, to smo tudi storili. Takoj smo se postavili višje in stisnili obrambno linijo gostov, posledica tega so bile izgubljene žoge na njihovi polovici in veliko več priložnosti za nas. S prodori smo bili nevarni iz vseh strani, po enem izmed teh je v kazenskem prostoru obramba gostov (zopet) nepravilno ovirala Čedeta. Tokrat je Vivod, brez pomisleka kot prvi polčas, pokazal na belo točko. Po prerekanju gostov (polovica ekipe je trdila, da ni bilo prekrška, druga polovica je bila mnenja, da je bil prekršek zunaj kazenskega prostora) je odgovornost prevzel Janet in žogo poslal v svojo desno stran. Šlebinger je očitno razmišljal podobno kot Janet, tudi on si je izbral svoj desni kot. 55. minuta in izenačenje na Prevaljah. Tudi po zadetku smo bili boljši. Gostje so se popolnoma ugasnili, iskali so sicer drugi zadetek, ki bi jim prinesel zmago, vendar ni bilo neposrednih nevarnosti za vrata Boštjana. Na drugi strani pa je bila najlepša priložnost ob koncu tekme, ko je rezervist Repotočnik že zadel, nihče pa ni opazil sodnice na desni strani, ki je pridno mahala z zastavico in oznanjala prepovedan položaj. Je bil? Ne vemo. Kakorkoli že, tekma se je končala z neodločenim rezultatom 1:1.

Točka za nobeno ekipo glede na lestvico ni kaj prida pomagala. Brunšvik je izgubil prednost na vrhu, tudi mi pa nismo naredili velikega premika navzgor. Defenitivno pa je vsaj za samozavest točka veliko bolj pomagala nam. Videli smo, da lahko pariramo vsaki ekipi v našem prvenstvu, če so le glave na pravem mestu. 

Sledi gostovanje v Limbušu, kjer bo (tako kot večina tekem spomladi) zmaga nujna. Tekme je delegirana ob 16:30, Limbuš ni daleč, zato vabljeni vsi, ki bi radi ekipo podprli in jim pomagali do zmage.

 

NK TAB Akumulator : ŠD Brunšvik  1:1 (0:1)

Kočar Lučo    24. minuta

Janet Oskar  55. minuta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja