Sladka zmaga v Brunšviku

Tokrat izjemoma v sredo (zaostala tekma) smo krenili proti Brunšviku. Ekipa, ki zaseda tretje mesto na lestvici, je bila v jesenskem delu prevelik zalogaj za našo (takrat še) neuigrano ekipo, iz Mežice so odnesli vse tri točke z rezultatom 1:2. Po dveh tekmah brez zmage je bil zadnji čas, da krivuljo obrnemo v pozitivo.

Postava je bila zaradi kazni in tedenskega termina tekme zelo okrnjena, zato je prišlo do razumljivih sprememb v prvi postavi. Na vrata se je vrnil Boštjan, na levi strani obrambe je Plesec zaradi hitrih krilnih igralcev Brunšvika postavil Lasnika, ki je bil več kot kos tej nalogi. Do največjih sprememb pa je prišlo v vezni vrsti, kjer sta kaznovanega Janeta in služboobveznega Sonjaka zamenjala Glavak in Begić. Zaradi drugačne postavitve se jim je v vezi pridružil še povratnik v prvo postavo Krajcar. Torej, postavitev 4-4-2, malenkost bolj obrambna formacija, s katero smo se podali v boj s trenutno drugim napadom prvenstva.

Začetek je bil vsaj za nas še najbolj težaven. Neuigranost glede na formacijo in nepoznavanje igralnih mest igralcev, ki niso igrali na svojih položajev, je prvih 10 min terjalo svoj davek. Domači igralci so bili v vezi prevečkrat sami, tudi njihov napad je deloval močnejši in prihajali brez večjih problemov so prihajali do zaključnih strelov, vendar so bili vedno nenatančni. Do najlepše (in edine) priložnosti v tem delu tekme je prišel Bohl, ki je prišel do žoge v bližini naših vrat, vendar streljal previsoko. To je bilo to od njega, Lasnik je imel kot prvi nogometaš v Sloveniji očitno včeraj na sebi nogometne hlače z žepi, kajti Bohla do konca tekme ni bilo več na vidiku.

Po prvih 10 minutah smo vzpostavili ravnotežje, v vezi smo se dogovorili, kdo bo koga, in zadeva je stekla. Stali smo trdno v obrambi, ob vsaki priložnosti za napad pa smo to tudi izkoristili in bili veliko nevarnejši od domačinov. Zavolovšek je prebijal desno, Marinković levo stran, kamorkoli v napad smo že žogo poslali, do nje se je dokopala naša napadalna dvojica. Prva lepša priložnost se nam je ponudila v 23. minuti, ko je po prekršku nad Marinkovićem iz prostega strela udaril Hutmajer, vendar je po posredovanju živega zidu žoga odpotovala preko vrat. 5 minut kasneje pa prvi zadetek. Po predložku in zmedeni obrambi domačinov se je pred vrati znašel Oskar Janet in z natančnim, močnim in dobro odmerjenim strelom pospravil žogo v mrežo ( po sredini in po tleh). Do konca polčasa je potrebno omeniti še protinapad Zavolovška, ki se je že otresel zadnjega branilca, kateri pa ga je s skrajnimi močmi povlekel na tla, podpovprečni sodnik Kamplet pa se je v tem primeru odločil le za rumeni karton Hariha. Rezultat polčasa je bil 0:1 in čakalo nas je še 45 peklenskih minut.

Drug polčas je bil dokaj podoben prvemu. Brunšvik je imel večino časa sicer žogo v svoji posesti, vendar do priložnosti ni prihajal. Mi smo iskali priložnosti predvsem iz protinapadov in teh je bilo veliko. Prvič je obrambi ušel Marinković, si pripravil strel na robu kazenskega prostora, vendar je bil strel za domačega vratarja Šlebingerja lahek plen. V naslednjem napadu pa mat v treh potezah v navezi Krajcar-Zavolovšek-Begić. Krajcar je z vrhunsko podajo našel vtekajočega Zavolovška, ki se je izstrelil mimo branilcev in zavrnil žogo do Begića, kateri je neoviran pospremil žogo v mrežo. 0:2, takoj se je dihalo lažje. Brunšvik je sicer pritisnil, vendar tako kot v prvem polčasu, do strela ni prišel. Zadnji udarec za domače pa je v sodnikovem podaljšku serviral neutrudni Denša. Po samostojnem protinapadu iz svoje polovice je udaril iz 7 metrov, vratar Šlebinger je nespretno posredoval, zopet se je tresla mreža.

Kaj reči po takšni zmagi, komu pripisati zasluge. Celotni ekipi. Prav gotovo pa smo lahko več kot zadovoljni s predstavo naše vezne linije. Dirigent Arl je (razen prvih nekaj minut) odlično vodil sredino, Glavak in Krajcar sta veliko v obrambi, Begić pa je z brezkončnim tekanjem sekal podaje in ustavljal domače napade.

Sredini termini nam več kot očitno odgovarjajo. Če odštejemo letošnjo 1/16 finala slovenskega pokala, smo nazadnje po 90 minutah igre izgubili 23.9.2015 v Lenartu. Vsaj ena tekma bo letos še v sredo, IN TO DOMA !!! Tehnični vodja ekipe Klemen Čeh je med polčasom oddelal svoje in na žrebu polfinala pokala izžrebal nas kot domačine, nasprotnik pa bo, tako kot včeraj, NK Brunšvik.

V nedeljo pa, kot smo že omenili, v Dogoše, kjer se bomo pomerili s trenutno zadnouvrščeno ekipo 4. lige.

NK ZU-VIL Brunšvik 0:3 NK TAB Akumulator

4. Janet Oskar 28′
5. Begić Ibro 55′
7. Denša Mitja 92′

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja