Točka na otvoritveni tekmi Pod haldo

Po dveh domačih tekmah, ki smo jih odigrali na Prevaljah, smo v soboto prvič letos odigrali tekmo v Mežici. Nasprotnik je bil NK Rače, najbližji zasledovalec “spodnjega dela”, ki so na sedmem mestu pred to tekmo ob tekmi manj zaostajali 8 točk. Razlika do Rač se ni spremenila, so se nam pa ob zmagah približali ostali, najbolj Duplek, ki je z zmago nad Palomo prišel na -7 točk.

Postava je bila od zadnjega debakla v Limbušu kvalitetno premešana. V vratih je Boštjana zamenjal Riegl, grelec klopi je postal tudi Krajcar. Šepul je iz osrednjega branilca odšel na levi bok, na njegovo mesto pa se je iz avanture v sredini vrnil Hutmajer. Njegovo mesto v osrčju sredine je zapolnil Arl, Marinković (ki je zaradi kazni prejšnje kolo počival) pa je zasedel mesto v špici, njegova podpora iz sredine pa je bil Sonjak.

Začetek tekme je bil previden, v prvih 10 minutah nobena od ekip ni prišla do nevarnih priložnosti za zadetek, bolj se je igra odvijala v sredini. Nenatančnim podajam lahko pripišemo tudi malenkost slabše stanje igrišča, vendar je bilo igrišče enako za obe ekipi, zato se je izgovarjati na igrišče le slaba tolažba. Do prve prave priložnosti je prišel Lasnik, ko se je po prejeti podaji sam na robu kazenskega prostora znašel pred gostujočim vratarjem Plečkom, vendar je bil nenatančen. Nekaj minut kasneje je Zavolovšek sam stekel proti gostujočemu vratarju. Obramba Rač je obstala nekje na sredini, na koncu so pred vratarjem sami obstali Zavolovšek, Lasnik in Sonjak. No, tudi to smo uspeli zgrešiti, ko je Zavolovšek iskal Lasnika, da pospravi žogo v mrežo, in ga zgrešil. Zatem pa prvi sporen trenutek na tekmi. Vezista Rač je Ožbej Janet (ki je bil že prej kaznovan z rumenim kartonom) nepravilno oviral, sodnik je pustil prednost, po končanem napadu pa kaznoval Janeta z drugim rumenim kartonom in odhodom z igrišča. Nerazumljiva poteza glavnega sodnika, ki bi moral takoj ob prekršku zaustaviti igro in poslati Janeta pod tuš. Namesto tega je pol minute po prekršku iskal krivce, podeljeval kartone napačnim igralcem in iskal razloge za kartone pri stranski sodnici. Ampak dobro, nihče ni popoln, brez Janeta smo krenili v zaključek prvega dela, takoj pa se je videla luknja v sredini ki je nastala ob njegovi izključitvi. To so izkoristili igralci Rač, ki so v sodnikovem podaljšku po odbiti žogi prišli do strela, žoga se je tik pred Rieglom neugodno odbila, in našla zgornji desni kot domačih vrat. Glede na priložnosti bi morala biti tekma že odločena, tako pa smo na odmor odšli z minimalnim zaostankom.

V drugi polčas smo štartali bolje v želji, da čimprej izenačimo in obrnemo rezultat v našo korist. Po 10 minutah drugega polčasa pa še druga sporna situacija. Po domačem kotu je prišlo do prerivanja v kazenskem prostoru, kar pa očitno ni bilo najbolj po godu gostujoči desetici, Lešniku, ki je udaril Lasnika. Ob sugeriranju stranske sodnice je Lešnik prejel direktni rdeči karton, po drugem pogovoru glavnega in stranske sodnice pa je bila dosojena tudi najstrožja kazen za nas. Iz bele točke je bil, kot (skoraj) vedno, zanesljiv Arl, ob istemu številu igralcev pa se je sedaj začel juriš na zmago.

V igro smo postopoma dodajali sveže igralce, da bi še bolj dvignili tempo in utrudili gostujoče igralce, vendar kljub zelo zrelim napadom do zaključnih strelov v okvir vrat nismo prihajali. Zavolovšek je s strelom predolgo okleval, Marinković je želel “samo še en hakl” pred strelom, Hutmajer je bil nenatančen po predložku iz kota, Krajcar je iz razdalje zgrešil Koroško, zadnji strel pa je pripadel Javorniku, ki je poslal žogo mimo vrat Plečka.

Ko strnimo misli, lahko rečemo, da je bil rezultat 1:1 kar pravičen. Res da smo imeli več priložnosti od gostov, ampak priložnosti ne prinesejo točk. Prinese jih zbranost, natančnost in predvsem preprosti zaključki v kazenskem prostoru, česar pa tokrat ni bilo. Vratarja nismo niti preizkusili, lahko pa rečemo, da je bil verjetno na nivoju, ker je Arlu uganil kot pri najstrožji kazni.
Po drugi strani pa tudi gostje niso pokazali veliko. Z enim strelom v okvir na celotni tekmi so izkoristili tisto, kar smo jim ponudili, v drugem polčasu pa bi ob nekaj svežih igralcih in naši odprti igri lahko s protinapadi bolje izkoristili prostor, vendar jim je zmanjkalo moči.

V sredo potujemo v Brunšvik, kjer bomo odigrali zaostalo tekmo 15. kroga, ko je zaradi padavin bila tekma prestavljena. tekma bo ob 17:00, za vikend pa igramo v Dogošah, in sicer v nedeljo ob 16:30. Idealen dan za družinski izlet na Štajersko in obisk tekme.

NK TAB Akumulator 1:1 NK Rače

5. Vran Luka 45′
10. Arl Jan 57′

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja