Tretja zaporedna zmaga za končno 11. mesto

V soboto je sledila še zadnja bitka, nasproti so se nam postavili fantje iz Starš, ki bi ob zmagi zasedli končno drugo mesto, tekma pa je bila veliko bolj pomembna za nas; ob medsebojni tekmi Lenarta in Limbuša bi ob zmagi pristali na 11. mestu, kjer je veliko več možnosti za končni obstanek. 

V postavi glede na zadnjo tekmo ni prišlo do velikih sprememb. Namesto Juraje je v sredini začel Denša, manjkajočega Arla je nadomestil povratnik po prestani kazni Prelogar. Tudi gostje so prišli z enako postavo kot prejšnje kolo, ko so premagali Brunšvik.

To soboto je bilo že pred tekmo drugačno vzdušje kot ponavadi. Že pred začetnim segrevanjem je bila v igralcih videti večja želja po dobrem rezultatu, po drugi strani pa je bila vidna večja mera sproščenosti, saj tokrat res nismo imeli ničesar za izgubiti, lahko pa smo veliko pridobili. V tekmo smo stopili pokončno, ekipno, nobena žoga ni bila izgubljena in posledično tudi gostje niso prihajali do neoviranih priložnosti. V napadu je bil ob veliki podpori vezne linije zopet najbolj aktiven Zavolovšek, Stopajnik pa mu je v zaključkih akcij nudil potrebno podporo za odlaganje žog ali zaključke. V prvih 20. minutah smo imeli mi več od igre, vendar smo si priigrali le eno res lepo priložnost. Po predložku je do žoge prišel Janet, ki se je zapletel, vendar je na koncu našel Hutmajerja, ki je udaril na prvo vratnico; gostujoči vratar Sagadin je s pomočjo vratnice strel obranil. Na drugi strani so do priložnosti prišli tudi gostje; Gerečnik je udaril iz roba kazenskega prostora, zadel vratnico, odbita žoga do gostujočega napadalca in nov strel pa je bil prelahek za Boštjana. V 24. minuti pa prvi zadetek. Zavolovšek je sprejel žogo na desni strani in potegnil mimo domače obrambe na levo stran gostujočih vrat in z levico poslal žogo mimo nemočnega Sagadina. Tudi po zadetku smo bili boljša ekipa na terenu, gostje pa so iz akcije v akcijo postajali bolj nervozni, niso točno vedeli, kaj jih je doletelo sredi Mežice.

Drugi polčas je potekal v enakem tempu kot prvi; mi smo imeli skozi celotni potek tekme pobudo, iskali zadetke, gostje pa so poizkušali iz prekinitev in po hitrih protinapadih, katere smo v večini primerov zaustavili že preden je prišlo do neposredne nevarnosti za naša vrata. Drugi zadetek je padel v 61. minuti. Lasnik je po prostem strelu s precizno podajo našel vtekajočega Stopajnika, ki se je sam znašel na prvi vratnici in z glavo zadel za 2:0. Tudi tretji zadetek je bil plod Stopajnika; zopet je počakal predložek na prvi vratnici in še drugič premagal nemočnega Sagadina. Do konca tekme je potrebno omeniti še dve priložnosti. Prva se je ponudila Kobovcu, ki je udaril iz 20m, vendar je odlično posredoval Sagadin. Zadnja priložnost na tekmi pa je pripadla gostom, zopet je Gerečnik potegnil in udaril po tleh, tudi tokrat pa mu je veselje preprečila vratnica. Konec tekme, 3:0, tri nove točke, kaj češ lepšega.

Tekma je pokazala, česa smo zmožni, če smo stoodstotno skoncentrirani na tekmo. Kot že večkrat letos smo dokazali, da nam je lažje igrati proti boljšim ekipam, v letošnji sezoni smo proti prvim 5 ekipam prvenstva v 10 medsebojnih tekmah zabeležili le 3 poraze (Korotan, Dobrovce, Malečnik).

Če na hitro povzamemo spomladanski del, smo od 6.4.2019, ko smo izgubili proti ekipi Marles Hiše, izgubili le še proti Dupleku (poraz proti Lenartu ni bil regularen, ob pravični razsodbi bo to tudi dokazano), v tem času pa smo nanizali 4 zmage, 2 remija in že prej omenjeni poraz proti Dupleku. Skozi celotno sezono je bilo preveč neodločenih rezultatov, kar nas je na koncu stalo nekaj mest na razpredelnici. Tako smo sezono zaenkrat zaključili na 11. mestu, ko pa bo rešena tudi pritožba (če bo rešena tako, kot se spodobi), pa bomo prvenstvo končali med prvih 10, tam nekje okrog 8. mesta. 

 

NK TAB Akumulator : ŠD Starše  3:0 (1:0)

  Zavolovšek Anže 24′  
  Stopajnik Simon 61′  
  Stopajnik Simon 68′  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja