Tudi brez točk proti Lenartu dovolj za obstanek v I. MNZ

Če je bilo po končani sezoni še nekaj ugibanj o našem obstanku, je sedaj jasno. Tudi naslednje leto bomo nastopali v 1. MNZ Maribor, v kateri so se nam pridružili štirje novi klubi. Iz nižje lige sta napredovali ekipi iz Slivnice in Miklavža, iz tretje lige pa sta izpadli ekipa iz Pesnice in Pohorje iz Ruš. Tudi naslednje leto naj bi ligo sestavljalo 14 moštev, prvi krog pa je planiran 24. avgusta.

Tudi med koncem in začetkom prvenstva bo v našem klubu zelo pestro. Kljub temu, da prestopni rok uradno še ni bil odprt, so se nekateri igralci že dogovorili s sosednjimi klubi o sodelovanju v naslednji sezoni. Dokler zadeva ni uradna, o imenih ne bomo govorili, klub pa naj bi zapustili vsaj štirje standardni člani prve postave. 

Seveda pa moramo omeniti tudi dve naši okrepitvi. Prva okrepitev je podaljšanje sodelovanja s članskim trenerjem Markom Pšeničnikom, ki je v spomladanski sezoni v ekipo vnesel svež veter in ekipo uspešno postavil na mesto, ki je zagotavljalo obstanek. Druga velika okrepitev pa je vrnitev Klemena Čeha, ki se po polletni pavzi vrača v klub in bo pomagal članski ekipi in dvigniti organizacijo kluba še kakšen nivo višje. Tudi ekipo pa bo potrebno v naslednjih tednih okrepiti in zakrpati vrzeli, ki bodo nastale ob odhodih. Klemen je že pljunil v roke, o prihodih pa vas bomo sproti obveščali.

Seveda se moramo dotakniti še naše zloglasne pritožbe, ki je bila vložena na tekmi proti Lenartu, ko je na tekmi nastopil igralec, ki je imel na tisti tekmi prepoved. Pred 10 dnevi je prišel tudi sklep, v katerem je pisalo, da se postopek zaradi dvoma disciplinskega sodnika ustavi. Če citiramo sklep disciplinskega sodnika :«v dvomu v korist obdolženca«. Nismo na mestu da bi lahko komentirali postopek obravnavanja pritožbe, defenitivno pa bi se lahko zadeve lotili na drugačen način, kjer dvoma nebi bilo. Ampak ok, obstali smo, imeli smo možnost za pritožbo na sklep, za katero pa se nismo odločili; poletje je za počitek, ne pravdo ! Medtem pa je ekipa iz Lenarta tudi uradno izpadla iz 1. MNZ in bo naslednje leto nastopala v najnižjem rangu tekmovanja.

Kakšen je plan za naslednjo sezono? Absolutno je želja vsake ekipe končno prvo mesto, naslov prvaka in napredovanje v višji rang. Vendar bo glede na trenutne zahteve NZS vsaj napredovanje v višji rang nemogoče za večino klubov v 1. MNZ. Pogoj za igranje v 3. SNL Vzhod je letos celotna piramida mlajših selekcij, katero je v druščini klubov iz vrha lestvice izpolnjeval le Korotan iz Prevalj, ki bo tako naslednje leto nastopal v 3. rangu tekmovanja. Na tem mestu sosedom čestitamo ob napredovanju in jim želimo vse lepo v naslednji tekmovalni sezoni.

Mi pa se bomo kot vsako sezono do sedaj potrudili, da bo sezona čimbolj uspešna, seveda pa upamo tudi na vašo podporo, ki je na vsaki tekmi neprecenljiva !!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja