Tudi drugi medsebojni obračun s Peco končan z remijem

Ta vikend je bil na sporedu nov derbi s Peco, tekma je bila zaradi snemanja tekme iz strani Arena TV prestavljena na nedeljo. Obe ekipi sta v derbi prišli s slabo popotnico. Mi smo prejšnje kolo visoko izgubili proti ekipi iz Dobrovc, še slabše pa je šlo Črnjanom, ki so v Brunšviku izgubili z 7:0.

Naša postava je bila glede na tekmo z Dobrovci rahlo spremenjena; prvič je za AKU zaigral Zajc, v prvo postavo se je vrnil tudi Zavolovšek, Stopajnik pa je na položaju levega bočnega zamenjal Borka. 

Začetek tekme in praktično celoten prvi polčas smo imeli terensko premoč. Glede na posest žoge smo si ustvarili relativno malo priložnosti, domači pa so čakali na naše napake in iz hitrih protinapadov iskali svoje priložnosti. Omeniti je potrebno priložnost Zavolovška, ki se je sam znašel pred Krevhom, meril v oddaljeni kot, vendar strel končal nekaj centimetrov mimo leve vratnice domačih vrat. Naslednjo priložnost smo si pripravili po predložku Zajca, ko je sam v kazenskem prostoru ostal Čede, vendar je z glavo zgrešil. Za domače sta iz prostih strelov poizkušala Obretan in Radivojević, vendar sta bila v obeh poizkusih nenatančna. Ko je že bilo jasno, da se bo polčas končal brez zadetkov, pa je v praktično zadnji sekundi udarila naveza Zajc – Zavolovšek. Zajc je z lepo podajo našel vtekajočega Zavolovška, kateri je tokrat hladnokrvno pospravil žogo za hrbet Krevha in postavil rezultat polčasa; 0:1. Domači so sicer iskali pravico pri stranskemu sodniku zaradi domnevnega igranja z roko, vendar je sodniška trojka ostala neomajna.

V drugi polčas smo krenili z željo po istem načinu igre. Hitro smo si priigrali novo priložnost, po strelu Lasnika je Krevh žogo odbil do Čedeja, kateri jo je pospravil za 0:2, vendar se je oglasila sodniška trojka, ki je zaradi prepovedanega položaja zadetek razveljavila. Naslednjo priložnost je imel Zajc iz prostega strela, vendar je njegov strel Krevh odbil v kot. Po tej priložnosti pa smo nerazumljivo zaspali. Domači so začutili priložnost in tudi sami pritisnili malenkost višje, kar se jim je hitro obrestovalo. Po nekaj neuspelih napadih so prišli do udarca iz kota. Prvi predložek smo še uspeli izbiti, po drugem predložku pa se je odlično v kazenskem prostoru znašel Radivojević in zadel za izenačenje. 6. minut kasneje pa je sledil popoln preobrat. Obretan je z žogo potegnil na našo polovico in z globinsko podajo zaposlil Pečovnika, ki se je sam znašel pred Boštjanom. S strelom pod prečko je prinesel vodstvo za domačine. Tudi tukaj je bila po mnenju vseh (razen delilcev pravice) storjena sodniška napaka, Pečovnik se je ob podaji nahajal globoko v prepovedanem položaju. Po drugem zadetku smo se zopet prebudili in začeli iskati izenačenje. Domači so se pomaknili v obrambo, po protinapadu in podaji Štifterja pa bi lahko Rebernik končal dvome o zmagovalcu, vendar je iz neposredne bližine žogo poslal preko gola. Poizkušali smo iz vseh strani, vendar so dobro postavljeni domačini vedno znova našli način, kako zaustaviti naše napade. Vse do 83. minute, ko je Lasnik hitro izvedel kot na levi strani, poslal žogo v sredino, kjer je bil osamljen Stopajnik, in s strelom na prvo vratnico zadel za 2:2. Na koncu smo imeli priložnost vzeti tudi vse tri točke, po novem udarcu iz kota je streljal Stopajnik, žoga se je od vratnice odbila na nogo Hutmajerja, ki iz bližine ni uspel zadeti praznih vrat; žoga je končala visoko nad vrati domačih. Končni rezultat je tako ostal 2:2.

Prva točka na gostovanju je vsekakor lahko vzpodbudna za nadaljevanje, vendar ostaja grenak priokus; glede na dogajanje na igrišču bi prav gotovo lahko in morali iztržiti več. 75 minut smo bili boljši nasprotnik, vendar ponujenih priložnosti nismo izkoristili, medtem ko so domačini v 15 minutah naredili preobrat in si priigrali točko. Lahko pa z gotovostjo trdimo, da je derbi zopet upravičil svoje ime, lepo število gledalcev je lahko uživalo v napeti tekmi, veliko zadetkih in (tu in tam) tudi lepimi potezami. 

Naslednjo soboto se vračamo na Prevalje, kjer bomo gostili trenutno vodilno ekipo Brunšvika. 

 

NK Peca : NK TAB Akumulator  2:2  (0:1)

2. Zavolovšek Anže      45′  
79. Radivojevič Darko 60′  
10. Pečovnik Matic 66′  
8. Stopajnik Simon      83′
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja