Tudi drugič je padel Cerkvenjak

Če smo se na tekmi z Brunšvikom spraševali, kaj je lahko slabšega kot nedeljski termin tekme, smo to nedeljo dobili odgovor. Nedelja, 14:00, termometer pa se je dvignil na nadvse solidne 4 stopinje. Po besedah strokovnjakov optimalni pogoji za tekmo, sami se s tem nismo strinjali. Gostovali smo v Cerkvenjaku, tekma, kjer je bila zmaga obvezna, ampak že večkrat se je zgodilo, da je takšne tekme najtežje dobiti.

Zopet nas je bilo ravno dovolj za ekipo; tokrat je Grilca izdal akumulator (ne klub, ampak baterija v njegovem prevoznem sredstvu), Šepul je podiral drevesa po okoliških gozdovih, Hutmajer je zaradi kazni na prejšnji tekmi počival, Šipek pa je manjkal zaradi poškodbe. V ekipo so se vrnili Lasnik, Praper in Janet, ki so v postavi zavzeli svoje položaje, na klopi sta na priložnost čakala Miha Gregelj in Arl.

Začetek tekme je mogoče še bil nekoliko izenačen, vendar smo kar hitro stvari vzeli v svoje roke in prevzeli pobudo. Priložnosti je bilo veliko, predvsem Zavolovšek na desni strani je z lahkoto prebijal domačo obrambo, po enem od prodorov je v sredini našel Lasnika, ki je z diagonalnim strelom po tleh poskrbel za hitro vodstvo. Tudi po prvem zadetku smo še naprej iskali priložnosti, Denša je po udarcu iz kota zgrešil iz neposredne bližine, Zavolovšek pa je po prodoru predolgo okleval, strel mu je obranil Lorenčič. V 31. minuti smo dočakali drugi zadetek. Po podaji iz kota je zopet najvišje skočil Denša in s strelom na prvo vratnico premagal nemočnega Lorenčiča. Čez tri minute pa nova zgodba o uspehu. Naš prvi napadalec je končno dočakal tudi prvenec v prvenstvu. Lasnik je poslal v ogenj Jurajo, ki je s strelom v dolgi vratarjev kot postal rezultat polčasa, 0:3. Domači si, kljub naši zmedeni igri v obrambi, v prvem polčasu niso pripravili omembe vredne priložnosti.

V drugi polčas smo štartali z zadetkom. Že po treh minutah je zopet zadel Juraja, zopet je s strelom v daljši kot matiral domačega vratarja. Tudi po tem zadetku smo še vedno redno prihajali v priložnosti, najlepšo v tem delu tekme je zapravil Arl, ko je iz bližine usnje poslal daleč v osrčje Kadrencov, ki se raztezajo po vzhodni strani Cerkvenjaka. V 66. minuti pa je na svoj račun prišel tudi Zavolovšek. Po podaji Juraje je ostal sam na drugi vratnici in neoviran položil žogo za 0:5. S tem zadetkom se je sam znašel na vrhu klubske lestvice strelcev. V nadaljevanju tekme velja omeniti tudi zelo grob štart nad Lasnikom, katerega bi lahko Veselič brez slabe vesti kaznoval z rdečim kartonom, no, odločil se je za rumeno kazen. V zaključku tekme je rahlo padla koncentracija v napadu, že prej ne ravno zanesljiva defenziva je bila nekajkrat na preizkušnji, domači so začutili priložnost za vsaj častni zadetek. Poizkušali so iz vseh položajev, vendar jim je na koncu vedno nekaj zmanjkalo. Nekaj blokiranih strelov in neuspešnih zadnjih podaj je bilo krivo, da do zadetka niso prišli že prej, na svoj račun pa so prišli v 80. minuti, ko je Denšo žoga v kazenskem prostoru zadela v roko, Veselič je pokazal na najstrožjo kazen, zanesljiv izvajalec le te pa je bil Druzovič, žogo je poslal v desni kot Boštjana. Do konca tekme je do priložnosti prišel še Gregelj, lepo streljal iz roba kazenskega prostora, s še lepšo obrambo pa je Lorenčič preprečil krstni zadetek mladega vezista v vijoličnem dresu.

Rutinirano speljana tekma, mogoče na trenutke ne najlepša za oko, vendar tudi to ni bil prevelik problem, s tribun nas je spremljalo le nekaj parov oči, mogoče lahko razlog iščemo v mrzlem vremenu. 5 zadetkov v mreži je glede na izenačenost ekip za nas lep uspeh, s to zmago pa smo se tudi povzpeli na 10. mesto na razpredelnici. 

 

NK Cerkvenjak : NK TAB Akumulator 1:5 (0:3)

 

19. Lasnik Tine 10′  
7. Denša Mitja 31′  
9. Juraja Tim 34′  
9. Juraja Tim 48′  
2. Zavolovšek Anže 66′  
4. Druzovič Jani 80′  

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja