Tudi iz Dupleka brez točk

Tokrat smo gostovali v Dupleku, za nas kraj z neprijetnimi izkušnjami, vsaj piscu tega prispevka v mestecu pod vurberškim gradom v teh nekaj letih še ni uspelo zmagati. Na tekmo smo se podali z nedorečeno popotnico. Poraz proti Lenartu nas je sicer zaenkrat postavil na 12. mesto razpredelnice, vendar (kot že verjetno veste) na epilog te tekme še čakamo.

Začetna postava je bila za to tekmo kvalitetno okrnjena, manjkali so nekateri glavni člani udarne enajsterice, prav tako pa smo pogrešali fante, ki iz klopi ponujajo support v drugem polčasu. Zaradi kartonov je manjkal Praper, obvezen dopust si je vzel Janet, Repotočnik je bil prisoten na krstu svoje hčerke, posledično je manjkal tudi boter Hutmajer. Za Borkom se je izgubila vsaka sled, zaradi poškodbe sta bila odsotna tudi Stočko in Čede. Za češnjo na smetani smo tik pred tekmo izvedeli, da bo službeno odsoten tudi Lasnik.Mogoče je manjkal še kdo, ki smo ga pozabili omeniti (pri toliko imenih vedno na nekoga pozabiš), ampak v tekmo smo se vseeno spustili v upanju na vse tri točke. Miha Gregelj na vratih, z navezo Denša, Šepul, Arl in Kobovc v zadnji liniji smo skušali ohraniti mrežo nedotaknjeno. Zajc, Prelogar, Gregelj in Juraja so bili možje za kreacijo napadov, eksekutorja v napadu pa Stopajnik in Zavolovšek.

Začetek za nas je bil sanjski. Že po treh minutah smo povedli preko Zavolovška, ki se je sam znašel pred domačim Vohlom in ga s strelom po tleh matiral za 0:1. Medtem ko se domačini še niso uspeli sestaviti, je sledila že naslednja akcija, podajo v globino je zopet sprejel Zavolovšek in z zelo podobnim strelom podvojil naše vodstvo. Po obeh zadetkih so se prebudili tudi domači igralci in skozi celotni prvi polčas je bila igra enakovredna, s priložnostmi tako na eni kot na drugi strani. Domači so dokaj hitro znižali vodstvo, po predložku iz leve strani je na drugi vratnici udaril Bračič in s strelom na prvi vratarjev kot premagal Greglja. Gostje so večinoma poizkušali po naši levi strani s predložki, sami pa smo prisegali na globinske podaje, kjer smo se še nekajkrat znašli v odličnih priložnostih; prvič je bil Stopajnik za las prekratek, drugič je Zavolovšek iz bližine zadel prečko. Do konca polčasa smo uspešno branili njihove napade, v napadu pa je zadnjo priložnost za naše imel najprej Zavolovšek, ko se je odločil preigravati domačega vratarja, zatem poslal predložek v sredino, kjer je Stopajnik z glavo udaril čez domača vrata.

V drugi polčas smo stopili hrabro z željo, da čim dlje obdržimo ugoden rezultat in iz protinapadov iščemo nov zadetek. Hjah, we failed miserably. Že po dveh minutah so domačini izenačili, po predložku se je žoga odbijala v kazenskem prostoru, v mrežo pa jo je zopet pospravil Bračič. Tudi do tretjega zadetka domačih pa ni trajalo dolgo. Po akciji na naši desni strani je prišla žoga do Isufija, ki je naenkrat ostal sam pred našim kazenskim prostorom. S strelom v zgornji levi kot Gregljevih vrat je postavil končni rezultat 3:2. Sicer smo do konca poizkušali in si ustvarjali priložnosti, vendar rezultata nismo uspeli spremeniti. Zavolovšek je streljal čez vrata, ko bi bila boljša opcija podaja do Stopajnika, tudi Zajc se je znašel v odlični priložnosti, vendar je tudi on usnje poslal preko vrat. Domači pa s pametno postavitvijo in s svežimi nogami iz klopi sorazmeroma mirno pripeljali končnico tekme do konca. 

Vsak ponedeljek je težje pisati poročila in analize tekem ob vedenju, da si ob ob vsakem neuspehu čez vikend bližje izpadu v nižji rang. Tokrat lahko igralcem očitamo le to, da ni bilo dovolj moči za vseh 90 minut, posledično nas je na cedilu pustila tudi sreča. Želja po rezultatu je bila na igrišču vidna, manjka nam le še nekaj malega. Toda ni še konec. “Nekaj malega” se lahko že v naslednji tekmi obrne v naš prid, ob zmagi pa bi bila zadnja dva kroga odprta za vse. Cona obstanka je trenutno oddaljena 4 točke, kar je daleč od nedosegljivega. Ni druge; na glavo, pa kar bo, bo.

 

NK Duplek : NK TAB Akumulator 3:2 (1:2)

13. Bračič Matic 16′  
13. Bračič Matic 47′  
14. Isufi Burim 59′  
       
2. Zavolovšek Anže 3′  
2. Zavolovšek Anže 9′  

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja