V Marjeti iztržili točko, U15 ponovno uspešni

Po zmagi v Slivnici smo se na zadnje letošnje gostovanje odpravili v Marjeto, ki je letos pokopala že 3 koroške ekipe. V pokalu sta padla tako Fužinar kot Dravograd, v prvenstvu pa je sredi Črne pokleknila Peca. Vedno neugoden nedeljski termin zgodaj popoldan (14:00), za pravočasni prihod smo morali izpustiti dopoldansko mašo.
Ob prihodu je sledila novica, da je Hutmajer čez vikend zbolel in nebo mogel pomagati v obrambi, zato je na njegovo mesto levega boka zopet stopil Krajcar, vrnil se je Jamnik, Šipeka pa je zamenjal Stopajnik na ofenzivnem vezistu.
Začetek tekme je bil previden, postavili smo se bolj obrambno in poskušali izkoristiti hitra krilna napadalca Lasnika in Zavolovška, domačini pa so s hitrimi podajami iskali pot mimo naše obrambe, vendar si nobena od ekip ni priigrala izrazite priložnosti.
Prva priložnost prava priložnost na tekmi se je pretvorila v zadetek v 30. minuti, ko je po odlični kombinaciji z Marinkovićem v prazen prostor stekel Zavolovšek, zopet (kot že ničkolikokrat letos) v kazenskem prostoru opazil vtekajočega Lasnika, kateri je pospravil usnje za 0:1.
Takoj po zadetku so v želji po hitri priključitvi pritisnili domači, do priložnosti so prišli v 37. minuti, ko je strel iz 16 metrov s pomočjo vratnice ubranil Boštjan. Do konca polčasa je igra potekala pretežno na naši polovici, vendar si nevarnega strela na gol domači niso pripravili, nam pa ni uspelo sestaviti uspešnega protinapada v izbitih žogah, ki so romale na naše napadalce.
V drugem polčasu smo se pomaknili še za kakšen meter nižje in prepustili domačinom žogo, ki so pletli mrežo okrog kazenskega prostora, ob predložkih v nevarno cono pa so vedno bila na mestu naša obramba. Zavolovšek je nekajkrat pobegnil po desnem boku, vendar ga je v drugem polčasu dobro zaustavljal domači levi branilec. V času največjega pritiska domačih pa 2 lepi priložnosti za nas. Najprej je Stopajnik prejel žogo na desni strani, lepo potegnil proti vratom in že premagal domačega vratarja, vendar je žoga spolzela mimo leve vratnice. Še lepša priložnost pa se je ponudila Podvinskemu, ko si je žogo nastavil na 19m od vrat, iskal zgornji desni kot domačih vrat, vendar je s skrajnimi močmi in fantastično obrambo domačine v igri obdržal domači vratar Žagar.
Star pregovor našega komentatorja Milovanovića pravi “kdor ne da, dobi”, in tako je bilo tudi v nedeljo. Po dolgi diagonali je zamudil najprej Krajcar, nato se je zapletel še Jamnik, do žoge je uspešno prišel Fingušt, ki je v igro vstopil 5 minut pred tem, in med nogami Boštjana poslal žogo v mrežo.
Po zadetku nobena od ekip ni vedela, kaj storiti. Ali tvegati in iskati vse tri točke, ali se zadovoljiti s točko in v miru tekmo pripeljati do konca. Zaradi tega do konca tekme tudi ni bilo več priložnosti za spremembo rezultata, končalo se je 1:1, s tem pa ostajamo na 6. mestu s 16 točkami.

Zadnjo tekmo jesenskega dela pa so odigrali tudi naša združena selekcija U15 NK Tab Akumulator/NK Korotan Prevalje. V Hočah so z visokih 2:8 premagali NŠ ROHO in jesenski del zaključili na 3. mestu, takoj za obema mariborskima ekipama, NK Maribor in NK Tabor. Čestitke trenerju in ekipi za uspešne igre v jesenskem delu !!

V soboto pa seveda vsi vabljeni na verjetno zadnjo tekmo jesenskega dela prvenstva, ko se bomo Pod haldo v koroškem derbiju pomerili s sosedi iz črne. Začetek tekme ob 14:00.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja