Velika točka za samozavestno nadaljevanje

Sobota je bila termin za novo gostovanje, tokrat nas je pot vodila v Starše, majhen kraj znotraj kar velike občine, ki znotraj svojih meja skriva še tri četrtoligaške ekipe; NK Rošnja Loka, NK Brunšvik in ŠD Marjeta. V Staršah (kraju, ne občini) še nismo zmagali, tudi točka je bila prava redkost (po optaAKU podatkih zadnja točka sega v leto 2015, ko smo v 2.MNZ takrat iztržili 0:0). 

Glede na okrnjeno ekipo tudi tokrat nismo pričakovali pozitivnega rezultata, še več, v mislih večine igralcev je bila ideja čim manj izgubiti. Zaradi kartonov je v obrambi manjkal Oskar Janet, tudi prvi strelec ekipe; prav tako zaradi kartonov je manjkal ofenzivec Lasnik, ki zaseda zavidljivo 56. mesto na lestvici strelcev. Zaradi poškodb, bolezni ali drugih osebnih razlogov so manjkali še Praper, Repotočnik in Šepul. Obrambna linija je bila tako sestavljena iz dveh vezistov (Hutmajer, Arl), na bočnih položajih sta začela Borko in Denša, v vezni liniji se je Gregelju in Prelogarju pridružil Šipek, napad pa so tvorili Zavolovšek, Juraja in Kobovc.

Domači so v tekmo krenili napadalno, iskali so hitri zadetek, vendar smo v obrambi stali zelo solidno, zato do nevarnih zaključnih strelov ni prišlo. Dvakrat so sicer poizkušali iz bližine, po zavrnjenih žogah, vendar je bil obakrat na mestu Boštjan. V 20. minuti je po mnenju domačih v kazenskem prostoru Borko nepravilno oviral srboritega Krajnca, Borošak je menil drugače. Medtem ko je Krajnc v mukotvornih bolečinah še vedno ležal na tleh (kljub temu je na koncu odigral celotnih 90 min), pa smo mi izvedli protinapad, Juraja je v dir poslal Zavolovška, ki se je iz strani sam znašel pred domačim vratarjem Šerdonerjem in ga s strelom na prvo vratnico uspešno matiral. Nepričakovano vodstvo na eni strani in zaprepadenost domačih gledalcev in igralcev ob nedosojeni enajstmetrovki na drugi strani. Po vodstvu so domačini še bolj pritisnili, z neugodnimi predložki (ob pomoči stranskega vetra) so iskali izenačujoči zadetek, vendar smo z dobrim pokrivanjem in nepopustljivo željo rezultat ohranjali pozitiven. Prišli smo tudi do izjemne priložnosti za povečanje vodstva, Zavolovšek se je zopet sam znašel pred vratarjem, vendar namesto strela raje iskal Jurajo v sredini, ki pa je (baje je že razmišljal, kako bo zadetek proslavil) zgrešil žogo in priložnost je splavala po vodi. Tik pred koncem polčasa pa izenačenje domačih. Gerečnik je po levi strani potegnil mimo Denše, poslal žogo do vtekajočega Sela, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti za rezultat polčasa, 1:1.

Drugi polčas je bil tudi po poteku tekme zelo podoben prvemu. Domači so sicer več igrali, mi pa smo ob puščanju prostora v obrambi iskali globinske podaje na Zavolovška, ki je drugi polčas igral v konici napada (Juraja se je pomaknil na desni krilni položaj). Do prve priložnosti so prišli domači, po akciji na levi strani so sprožili na prvo vratnico v desni vratarjev kot, Boštjan ne z zadnjimi močmi žogo zadržal, druga priložnost pa je prišla nekaj minut za tem, tokrat so poizkušali po njihovi desni strani, sam se je pred vrati znašel Sel, vendar se je zopet izkazal Boštjan. Takoj ko smo vzpostavili ravnotežje, smo tudi povedli. Zopet je Juraja našel Zavolovška, ki je bil zopet spretnejši od Šerdonerja in hladno zaključil za 1:2. Veselje je bilo kratko, po predložku so v kazenskem prostoru do žoge prišli domačini, ob strelu pa je domačega napadalca oviral Denša, Borošak je brez pomisleka pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Gerečnik, usnje je poslal v malo mrežico desne strani vrat. Tudi po prejetem zadetku v angažiranosti nismo padli, 7 minut kasneje pa smo v ogenj zopet poslali Zavolovška. Juraja ga je poiskal, Zavolovšek pa je naenkrat obstal sam pred Šerdonerjem, tokrat se je odločil presenetiti vratarja s strelom med nogami, tudi to se je izkazalo za pametno izbiro. Prvi Hattrick Zavolovška v dresu Akumulatorja po več kot 3 letih. Domači pri zadetku iskali nedovoljen položaj, njihovi protesti in izbor besed iz dna slovenskega knjižnega jezika so bili na meji okusnega, začuda Borošak ni segel po kakšni kazni, ki bi si jo domači prav gotovo zaslužili. Ko so se strasti pomirile, pa se je začelo branjenje rezultata. Na prvo priložnost so domači čakali do 80. minute, udaril je Gerečnik, vendar je bil na mestu zopet Boštjan. Druga priložnost pa je prinesla izenačenje. Hutmajer je kot zadnji obrambni igralec nepravilno zaustavil domačega napadalce na robu kazenskega prostora, Borošak je to ocenil za direktno izključitev, iz prostega strela pa je z izjemno izvedbo izenačil Gerečnik, žogo je preko zidu poslal v zgornji levi kot Boštjanovih vrat. Kljub izdatnemu podaljšku glavnega sodnika do konca tekme ni bilo več omembe vrednih priložnosti, končni rezultat 3:3.

Po tekmi je potrebno pohvaliti vse. Če so nam prejšnji vikend vsi očitali, da smo prehitro ostali brez moči in smo bili zaradi tega poraženi, smo tokrat vseh 90. minut igrali skoncentrirano, borbeno in z željo po pozitivnem rezultatu. Seveda se po takšnih tekmah vedno sprašujemo, zakaj ne igramo vsako soboto na isti način. Odgovora na to vprašanje verjetno nikoli ne bomo imeli, vemo pa da lahko konkuriramo najboljšim ekipam v našem prvenstvu glede na to, da nas je med prvimi 4 ekipami premagal le Korotan, poleg tega pa smo vse štiri tekme igrali v gosteh. 

Naslednji teden nas zopet čaka žalost od tekmovalnega sistema – tekma v nedeljo. Prvenstvo se je prevesilo v drugo polovico, zopet nam bo nasproti stal Cerkvenjak, v prvem kolu smo jih doma v Mežici odpravili z 2:0. 

 

NK Starše : NK TAB Akumulator  3:3 (1:1)

Zavolovšek Anže  21. minuta

Sel Andrej  45. minuta

Zavolovšek Anže  60. minuta

Gerečnik Sašo  63. minuta

Zavolovšek Anže  70. minuta

Gerečnik Sašo  86. minuta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja