Visok poraz Pod Haldo

V soboto smo v Mežici odigrali 3. kolo I. MNZ Maribor. Nasproti so nam stali fantje iz Marjete, glede na njihovo trenutno formo in igro v prejšnjih kolih pa je bilo jasno, da bo tekma težka in da bo vsak pozitiven rezultat uspeh. Na krilih zmage v Črni smo se v tekmo podali optimistično; no, vsi vemo, kako se je končalo.

Zelo radi bi napisali, da je bil začetek obetaven in da se je v ekipi videla želja po zmagi, vendar temu ni bilo tako. Že v prvi nevarni akciji so gostje prišli do udarca iz kota, po predložku je pred iztekajočim Boštjanom žogo preusmeril Šepul, v gneči zadel Marka Greglja, ki se je tako že drugič zapored vpisal med strelce; tokrat se je žoga znašla v napačni mreži. Po zadetku smo sicer nekako prevzeli pobudo na igrišču, vendar smo bili brez izdelanih akcij nenevarni za izenačenje. Tudi naš zadetek je prišel z nekaj sreče; Juraja je iz razdalje udaril proti vratom, žoga pa je s pomočjo domačega branilca končala za hrbtom Dobnika. Izenačenje ni trajalo dolgo, čez 6 minut je po globinski podaji do žoge prišel Isufi, medtem ko je Boštjan plaval po nikogaršnji zemlji, pa Isufiju ni bilo težko žoge pospraviti v prazno mrežo. Prvi polčas se je tako končal z minimalnim vodstvom gostov, rezultat pa je še vedno vlival upanje tako za zmago kot za remi.

To pa se je hitro spremenilo v prvih 10 minutah drugega polčasa. Po nekaj več kot 20 sekundah (pomemben podatek je, da smo mi izvajali začetni udarec), je stekla gostujoča akcija po naši levi strani, Gajser je udaril in presenetil slabo postavljenega Boštjana. Za naslednje tri zadetke niti sami ne vemo točno, po kakšnem zaporedju so bili doseženi, saj se je vse dogajalo tako hitro, da večina igralcev ni mogla dohajati niti rezultata, kaj šele igre gostov. V razmaku 4 minut je dvakrat zadel Peterka, svoje je dodal še Putrih. 54. minuta, 1:6. Sledilo je mučnih 36 minut do konca. Gostje so se malenkost umirili, mi pa smo potolčeni čakali na konec srečanja v upanju da se črne minute ne ponovijo več. Nekaj smo poizkušali pred gostujočimi vrati, pa tudi teh akcij nismo pretvorili v izrazite priložnosti, že pred strelom na vrata smo nekako uspeli zadevo zašuštrati. Tudi gostje so ob naši “igri” prihajali do priložnosti, piko na I pa je 5 minut pred koncem postavil Volmut, ko se je znašel sam pred Boštjanom in s strelom v dolgi kot postavil končni rezultat 1:7.

Kaj reči po takšni tekmi? Edina pozitivna stvar se lahko najde v stavku :”Ja, lahk bi bvo tut več.” Gostom je uspevalo vse, kar so si zamislili, tudi odbite žoge od prečk in vratnic so vedno našle pot do njihovih nog, na drugi strani pa nam ni uspelo nič. Je pa tudi res, da nogomet ponavadi nagradi boljše in bolj željne dobrega rezultata, kar pa so v soboto prav gotovo bili gostje.

Nimamo kaj jokat, zbistrit glave in dalje; v sredo nas čaka naslednja težka tekma; v 1. krogu pokala MNZ MB igramo v Pesnici. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja