Visoka zmaga v Črni za prve tri točke v letošnji sezoni

Kot prvo se moramo opravičiti za medijsko tišino glede poročil iz prvih dveh tekem v jesenskem delu sezone. Razlog je tehnične narave, sedaj pa smo zopet nazaj. Zdravo ! 😀 

Če smo v prvem kolu doma zasluženo izgubili proti Račam in v sredo v pokalu enako zasluženo slavili proti gostom iz Marjete, smo tekmo v soboto pričakovali z mešanimi občutki. Je že res, da smo kot ekipa trenutno močnejši od naših sosedov, vendar je v derbijih ponavadi tako, da se zmagovalci določajo glede na trenutni navdih, ekipna želja po rezultatu in borbi, šele po tem stopi v ospredje kvaliteta posameznikov.

Ob odsotnosti Stopajnika (najboljšega strelca v pripravljalnem obdobju) v konici napada je njegovo mesto pripadlo Mustedanagiću, delo je opravil več kot odlično.

Celotni prvi polčas smo na igrišču prevladovali, iskali priložnosti po vseh frontah, kar hitro je sledila prva lepa priložnost, po prekršku nad Juraji je sodnik Veselič pokazal na najstrožjo kazen, katero pa je Arlu obranil domači vratar Lopatni. Napadi so sledili še naprej, vendar je z nekaj lepimi obrambami domači vratar držal Črnjane nad gladino. V obdobju največjega pritiska na domača vrata so do svoje edine priložnosti v prvem polčasu prišli tudi domačini, ko so po napaki obrambe prišli do protinapada, vendar je pri zaključku posredoval Boštjan. 24 minut smo potrebovali, da smo končno prvič zadeli. Prvi strel je Lopatni še uspel obraniti, odbito žogo pa je Zajc poslal do Praznika, ki je s strelom pod prečko načel mrežo Pece. Drugi zadetek (29. minuta)je prišel iz strani Mustedanagića, po hitri kontri je ostal sam na drugi vratnici, tako kot Praznik je tudi on prišel do krstnega zadetka za AKU v letošnjem prvenstvu. Tretji zadetek je sledil 2 minuti kasneje, po globinski podaji Zajca je bil vtekajoči Kobovc hitrejši od Lopatnega, ga preigral in žogo poslal v prazno mrežo. Piko na I pa je 5 minut pred koncem polčasa postavil Janet, ko se je po predložku najbolje znašel v gneči in postavil rezultat polčasa, 0:4.

V drugem polčasu smo nadaljevali, kjer smo ostali v prvem; kontroliranje poteka igre in izkoristiti vrzeli v obrambi domačih. Že po petih minutah je smo prednost povečali; Tokrat je bil strelec Zajc. Domačini so razliko v zadetkih hitro zmanjšali na 4, Knez se je sam znašel pred Boštjanom in zmanjšal deficit. S takšno razliko se ni strinjal Mustedanagić, v 59. minuti je z odličnim preigravanjem na desni strani iz igre vrgel domačo obrambo in neobranljivo zadel za 1:6. Zadnji zadetek za naše je dosegel Marko Gregelj; Zajc je streljal, Lopatni je žogo odbil, Gregelj pa pospravil odbitek za 1:7. Po tem zadetku je tempo naše igre nekoliko upadel, domačini so začutili priložnost za zmanjšanje razlike in bili v zadnjih 10 minutah enakovreden tekmec. To je potrdil Raztočnik, ki je z močnim strelom od daleč in nerodnim posredovanjem Boštjana postavil končni rezultat 2:7.  

Absolutno zaslužena zmaga, ki bi lahko bila ob boljšem izkoristku priložnosti še višja. Pri takšnih zmagah negativnih stvari pri igri ne bomo iskali in omenjali, premagati sosede je ne glede na njihovo zasedbo in stanje nekaj posebnega. Če pa bomo želeli v prihodnje iskati točke tudi pri ostalih (močnejših) ekipah, pa bo potrebno popraviti še nekatere detajle v naši igri.

Na koncu naj omenimo, da je bila to tudi zadnja tekma za domačina Boštjana Brdnika; igralca, ki nam je vedno povzročal glavobole v medsebojnih obračunih. Kolikor smo veseli, da temu nebo več tako, smo tudi razočarani, da igralca s takšno predanostjo in željo ne bomo več videvali na igriščih.

Naslednja tekma je v soboto, ko Pod Haldo prihaja ŠD Marjeta.

 

NK Peca : NK TAB Akumulator  2:7  (0:4)

11. Knez Gašper 51′  
33. Raztočnik Tilen 79′  
7. Praznik Mitja 24′  
8. Mustedanagić Kenan 29′  
13. Kobovc Rok 31′  
4. Janet Oskar 40′  
18. Zajc Matija 50′  
8. Mustedanagić Kenan 59′  
14. Gregelj Marko 73′  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja