Z lepo zmago prekinjen črni niz

Ekipa se počasi sestavlja nazaj, s tem pa prihajajo tudi rezultati. V soboto smo prvič letos (vendar ne zadnjič) domačo tekmo odigrali na umetni travi na Prevaljah. Zaradi derbija v Črni je bila naša tekma delegirana ob 18:00, nasproti pa se nam je postavila ekipa iz Dupleka. Dokaj neugodna ekipa, katere v prvenstvu še nismo premagali, je v letošnji izvedbi presenetila marsikatero favorizirano ekipo, v zadnjih krogih pa so naredili nekaj napak in zdrsnili po razpredelnici navzdol.

Postava naših je bila glede na zadnje gostovanje v Lenartu spremenjena. Šipek in Arl sta obsedela na klopi, v obrambni liniji je mesto zapolnil povratnik Denša, Šipeka pa je v konici napada zamenjal Juraja, ki se je po poškodbi vrnil po več kot mesecu dni.

Od prvega sodnikovega žvižga dalje je bila na terenu le domača ekipa. Z razliko do zadnjega gostovanje je vezna linija Gregelj-Hutmajer delovala zelo solidno, v napadu smo z našo hitrostjo prebijali gostujočo obrambo, posledica tega pa je bila lepa priložnost Lasnika, ko se je po lepi podaji Kobovca sam znašel pred vratarjem Vohlom, vendar mu je slednji strel obranil. Nekaj minut kasneje je bil v priložnosti zopet, tudi v soboto, zelo aktiven Lasnik, tokrat je iz 15 metrov poizkušal z levo, zopet je bil na mestu Vohl. Ob obleganju gostujočih vrat in neizkoriščenih priložnostih pa je sledila kazen. Po protinapadu je blokirani strel padel na nogo gostujočih napadalcev, pri zavrnjeni žogi v sredino pa Dobaji ni bilo težko žoge le pospraviti v nebranjeno mrežo. Kljub dobri predstavi v prvem delu smo takoj vsi podzavestno pomislili na razplet v Lenartu, vendar je Hutmajer tri minute kasneje poskrbel, da se scenarij ni ponovil. Po predložku se je v gneči najbolje znašel in izenačil. 12 minut kasneje je zopet udaril Hutmajer. Po udarcu iz kota je žoga preletela kazenski prostor, do žoge je prišel Janet, ki je pred vrati lepo našel Hutmajerja, ki je z lepim diagonalnim strelom z glavo poslal žogo mimo nemočnega Vohla. Do konca prvega polčasa smo si sicer pripravili še nekaj polpriložnosti, vendar v zaključkih nismo bili natančni, gostje pa so neuspešno iskali priložnosti iz protinapadov.

Drugi polčas se je začel isto kot prvi. Pritisnili smo od začetka, s kombinatorno igro smo držali posest, nizali napade, Zavolovšek je po podaji Lasnika streljal na prvi kot, vendar je bil zopet uspešnejši gostujoči vratar. Kot že v prvem polčasu pa smo tudi v drugem storili začetniško napako, ki so jo gostje izkoristili. Praper je izgubil žogo na naši polovici, kar je Godvajsa poslalo samega proti vratom Boštjana. Strel je Boštjan sicer obranil, vendar je žoga v visokem loku padla na napačno stran prečke, tudi Janet na črti ni mogel preprečiti zadetka. Zopet smo bili poravnani, vendar je bilo glede na igro jasno, da bo priložnosti še veliko, če bo le realizacija na mestu. Kobovc je imel najlepšo priložnost, ko je po napaki Vohla sam prišel pred gostujoča vrata, vendar zgrešil nemogoče. Drugo napako Vohla pa smo znali kaznovati. Njegov izlet v prazno izkoristil Zavolovšek, ki ni ponovil napake Kobovca in mirno žogo pospremil v mrežo. Olajšanje v 66. minuti, vendar je bilo potrebno postoriti še veliko, da so lahko točke ostale doma. Za miren zaključek pa je v 75. minuti poskrbela naveza Praper-Lasnik. Praper je z žogo potegnil po desni strani, ob tem preigral nekaj gostujočih igralcev in v kazenskem prostoru našel vtekajočega Lasnika, ki je elegenantno zadel za 4:2. Gostje so se sicer malenkost odprli in iskali znižanje, vendar smo v soboto res dobro stali na igrišču in vsaj omembe vrednih priložnosti nismo dopustili. Omeniti je potrebno še izključitev Kneza v 89. minuti, ko je Jurajo, kateri je takrat že prišel mimo njega, nepravilno zaustavil kot zadnji obrambni igralec, rdeč karton je bila edina razumljiva poteza sodnika Hrvackega. 

Po treh zaporednih porazih v prvenstvu je zmaga proti Dupleku dobra popotnica za nadaljevanje. Tako želja kot pristop sta bila povsem drugačna kot na tekmi v Lenartu, veseli pa dejstvo da smo dejansko prvič letos igro gradili iz obrambe preko vezne linije do napada. Sedaj pa nas čaka peklenski tempo, kjer bo vsaka točka še kako dobrodošla. Najprej, v soboto, gostujemo v Malečniku, čez en teden smo domačini na stadionu gostov, ko bomo na Prevaljah gostili Korotan; nato pa nas čaka še pot k trenutno vodilni ekipi prvenstva, NK Starše. 

 

NK TAB Akumulator : NK Duplek  4:2   (2:1)

 

Dobaja marko  19. minuta

Hutmajer Boštjan  22. in 34. minuta

Godvajs Borut  58. minuta

Zavolovšek Anže  66. minuta

Lasnik Tine  75. minuta

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja