Zmaga nad Peco za uspešen zaključek prve polovice prvenstva

Vsi smo komaj čakali na zadnje kolo jesenskega dela prvenstva in obračun s sosedi iz Črne. Če je pred tekmo lestvica nakazovala, da gremo v tekmo kot favoriti, pa je bilo jasno, da so derbiji zgodba zase in bo potrebno veliko dela in malo sreče, da vlogo favorita tudi opravičimo. Na tribunah se je glede na nizke temperature zopet zbralo zavidljivo število gledalcev, uradne številke govorijo o 230 dušah.

Začetna postava je ostala skoraj nespremenjena, na levi strani obrambe se je vrnil Hutmajer in na klop potisnil Krajcarja. Od prvega sodnikovega žvižga je bila na igrišču le ena ekipa, gostje pa so poskušali le s protinapadi, vendar do zaključka, vrednega omembe, niso prišli.

Začetek tekme je bil previden, žogo smo takoj vzeli v našo posest in potrpežljivo iskali priložnost preko obeh krilnih napadalcev, Zavolovška in Lasnika, ki sta tokrat pokazala, da jima ob pravem dnevu težko kdo sledi.

Že v 15. minuti smo prišli do zadetka, ko je po predložku najvišje skočil Stopajnik, vendar je sodnik signaliziral nedovoljeni položaj in Stopajnikovo veselje je bilo prekinjeno. V 23. minuti pa prvi zadetek. Po novem pobegu Zavolovška je le ta priboril kot, ki ga je s svojo levico izvedel Podvinski, poslal nizko žogo pred gol, kjer je se je na drugi vratnici najbolje znašel Jamnik in postavil rezultat polčasa, 1:0.

Med polčasom neke višje znanosti nismo odkrivali, le Lasniku je bilo treba povedati, da lahko mogoče tudi on kdaj pa kdaj prebije po levi strani. Takoj na začetku drugega polčasa pa tudi drugi zadetek. Po predložku je najvišje skočil Stopajnik in žogo pospravil v levi vratarjev kot in lahko je nadaljeval slavje, ki ga je začel že v 15. minuti. Po 2:0 smo se postavili malo nižje in prepustili igro gostom, ki pa tega niso znali pretvoriti niti v priložnost, kaj šele v zadetek. Zato pa smo 62. minuti sami prišli do tretjega zadetka, ko je Zavolovšek na desni strani osmešil Orličnika (tudi Zavolovšek sam ne ve, kako točno mu je to uspelo), in v sredini zopet našel Stopajnika, ki je z drugim zadetkom dokončno pokopal upanja gostov po kakšni točki.

Nekaj minut po tretjemu zadetku se je sam pred gostujočim vratarjem znašel Zavolovšek, vendar je Čavnik z odlično obrambo preprečil še globlji potop svoje ekipe. Zavolovšek bi si ta zadetek glede na prikazano zagotovo zaslužil. Ob koncu pa še zadnji zadetek domačih. Po (novem) predložku je v polno tokrat meril Oskar Janet in postavil končni rezultat 4:0 in miren zimski spanec pred nadaljevanjem prvenstva.

Ko zaokrožimo jesenski del prvenstva, smo lahko še kako jezni, da smo v prvih petih kolih zapravili toliko točk. Poškodbe, kazni in neuigranost so nas stale vsaj 7 točk, s katerimi bi danes konkurirali za najvišja mesta. Tako pa z 19 točkami zasedamo trenutno 6. mesto, točko za Marjeto in 7 točk za Malečnikom. Smo pa si priigrali lepo prednost pred zasledovalci, saj sedmi, NK Cerkvenjak, za nami zaostaja že 5 točk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja